Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Enej in Tian Krševan dokazala svoje mojstrstvo tudi v Italiji

Pretekli vikend se je pričelo Italijansko moticiklistično državno prvenstvo CIV Junior (Campionato Italiano Velocita). Bilo je pestro in polno emocij, predvsem pa odlična izkušnja za Tiana in Eneja Krševana, ki sta presenetila s hitrimi časi in odličnimi vožnjami. Dirki sta potekali na autodromu Magione Autodromo dell'Umbria.

Pretekli vikend sta se mlada ajdovska motociklistična upa Tian in Enej Krševan, udeležila prve in druge dirke Italijanskega državnega prvenstva CIV Junior. Dirki sta potekali na autodromu Magione Autodromo dell'Umbria.

Tian Krševan je tekmoval v razredu Ohvale 110 4S. V kvalifikacijah si je priboril peto štartno pozicijo, dirko pa prav tako končal na petem mestu z 32,973s zaostanka. Glede na to, da je prvič vozil na tako dolgem in hitrem dirkališču je bil rezultat pričakovan. Presenetil pa je v drugi dirki, saj je svoj čas kroga izboljšal za več kot dve sekundi. Še več, postavil je najboljši čas kroga v svoji kategoriji v celotnem vikendu. Žal so se mu stopničke izmuznile za 0,01s. Za prvim mestom pa je zaostal minimalnih 0,1s.

Tian Krševan

Enej Krševan je tekmoval v kategoriji Aprilia RS 250 SP. Kvalifikacije je žal končal na 8. mestu. Je pa zato popolnoma presenetil z vožjo v prvi dirki. Postavil je najboljši čas kroga na dirki. Boril se je za drugo mesto in bil vidno hitrejši od ostalih dirkačev. Ko je že kazalo na boj za zmago, sta se s sotekmovalcem
ob prehitevanju zapletla, Enej je moral zapeljati iz proge in pri tem izgubil precej mest. Do konca dirke mu je sicer uspelo ujeti nejhitrejše, vendar je za več kot šesto mesto zmanjkalo krogov. Enej je prišel v cilj 0,983s za zmagovalcem. Podobno se mu je žal pripetilo tudi v drugi dirki, ki jo je ravno tako končal na šestem mestu.

Enej Krševan

Z vožnjami obeh so v ekipi več kot zadovolnji. Nikakor niso pričakovali, da bosta oba postavila najboljše čase krogov in se borila za sam vrh. Vse skupaj je velika vzpodbuda za nadaljevanje prvenstva, ki se nadaljuje že prihodnji vikend.

 

* Fotografije: Enej & Tian krševan Facebook

Lokalne Ajdovščina

#šport, #motociklizem

Kolofon