Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovsko Primorje s 4:3 premagalo prvoligaški Tabor iz Sežane

V generalki pred začetkom nove nogometne sezone je ajdovsko Primorje eMundia, v pripravljalni tekmi, doma ugnalo prvoligaša Tabor Sežana. V zelo kakovostni predstavi je za zmago s 4:3 najbolj zaslužen Amel Džudanovič, ki je zadel dvakrat, enkrat pa sta bila uspešna še Žan Leban in mladi Miha Kopatin. V sredo na Mestni stadion prihaja ptujska Drava.

Po skoraj desetih mesecih so na ajdovski Mestni stadion znova stopili gledalci. Slabih 400 obiskovlcev je bilo deležnih vseh navodil in ukrepov, ki jih v boju proti Covid-19, narekuje slovenski NIJZ. Nasprotnik pa izjemno privlačen, prvoligaš iz Sežane, ki mu na direkortskem stolčku poveljuje Davor Škerjanc, nekdanji odlični nogometaš Primorja, na trenerski klopi pa najbolj zveneče ime, Argentinec Mauro Camoranesi, ki je z reprezentanco Italije, leta 2006, osvojil svetovni nogometni vrh. Verjetno prvi nogometni svetovni prvak, ki je stopil na ajdovsko zemljo.

V vročem sobotnem popoldnevu sta moštvi prikazali zelo dobro predstavo, všečno in odprto igro na obeh straneh ter s pravo mero agresivnosti in borbe za vsako žogo. Že kmalu po začetnem pisku sodnika je bilo jasno, da tekma ne bo nič kaj prijateljska, ampak bo šlo "na nož". Kljub temu, da nasprotnik spada v prvoligaško konkurenco, tega na zelenici ni bilo opaziti, domači igralci so brez težav parirali gostom, le v "duelih" je bilo čutiti malce večjo moč izkušenješih Sežančanov.  Le ti so tudi prvi povedli, v 13. minuti je z dvajsetih metrov močno udaril Ristič, žoga pa je ob nespretnem posredovanju domačega vratarja Januša Štruklja, našla pot v mrežo. Podobno napako si je ob koncu prvega dela privoščil tudi gostujoči vratar Koprivec, to je izkoristil Tilen Nagode, podal do osamljenega Amela Džuzdanovića, ta pa je lepo zaključil in izid izenačil.

Še boljšo predstavo so gledalci videli v drugem delu igre. Uvodni ritem so narekovali gostje, a na svoje priložnosti so prežali tudi igralci Primorja, ki odslej nastopajo z imenom Primorje eMundia. Ajdovska spletna trgovina s številnimi izdelki za dom, je namreč nov generalni sponzor domače ekipe. V 49. minuti tekme so gostje izpeljali lepo akcijo, žoga je prišla do Mara Babića, ki je z natančnim strelom, z roba kazeneskega prostora, popeljal svojo ekipo v vodstvo z 1:2. Veselje pa ni trajalo dolgo, po podaji iz kota se je najbolje znašel Žan Leban in znova priključil ajdovsko ekipo. A veselje rdeče črnih je bilo še krajše saj so Kraševci že v naslednjem napadu znova povedli, v protinapadu je bil najspretnejši Stare. Nato pa zaključek tekme za sladokusce. Najprej 85. minuta. Prodor Džuzdanovića je odlično spremljal 17-letni Miha Kopatin, ki je v igro vstopil le nekaj sekund prej, nato pa prefinjeno in ravno dovolj natančno udarill po žogi, da je ta zadela svoj cilj. Minuto kasneje pa nov protinapad Primorja in velemojstrski zaključek Amela Džuzdanovića, za res lepo zmago domačih.

Naj bo to dobra popotnica za sredin obračun, ki bo štel že za točke. Začenja se drugoligaška sezona in po desetih letih bo v njej tudi ajdovsko moštvo. Nasprotnik pa Drava Ptuj, ki je v "zlatih" časih že večkrat gostovala v Ajdovščini. Tekma prične ob 17.30 uri. Zaradi preprečevanja koronavirusa in priporočil NIJZ pa je največje dovoljeno število gledalcev 400. Le ti so dolžni upoštevati vse splošne ukrepi in navodila s strani NIJZ.

Pred srečanjem bo možnost nakupa letnih kart. Cena letne karte je 100€ (omejeno število kart). Po trenutnih navodilih NIJZ lahko domače tekme ND Primorja do nadaljnjega obiskuje 400 gledalcev. Paketi letnih vstopnic so številčno omejeni, na voljo jih bo zgolj 100. V klubu predlagajo, da pohitite z nakupom, saj se ob izpolnitvi kvote 100 prodanih letnih kart zna zgoditi, da bodo posamezne tekme razprodane.

V svoje vrste pa vabi tudi navijaška skupina Red Devils, ki si želi znova obuditi pravo podporo s tribun.

Red Devils

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon