Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zaradi prenove polletna popolna zapora ceste na Predmejo

Direkcija za infrastrukturo bo v ponedeljek 17. avgusta 2020 pričela s sanacijo obcestnih brežin in predorov na državni regionalni cesti R3-609/2117 Ajdovščina–Predmeja. Dela bodo predvidoma trajala pol leta, obvoz pa bo možen preko Cola. Voznike naprošamo za strpnost in razumevanje.

Cesta na Predmejo, ki velja za eno lepših in dih jemajočih cest, je vklesana v skalovje in vodi skozi predore, tik nad globokimi prepadi. Direkcija RS za infrastrukturo je po pregledu ceste ugotovila, da je na dveh pododsekih potrebna sanacija zalednih in obcestnih brežin ter predorov. Obravnavana pododseka ceste v dolžini 230 in 115 metrov ležita pod grebenom Črni Školj (1080 m), na nadmorski višini med 780 in 825 metrov. Na tem mestu je cesta večinoma vkopana v dolomitno pobočje, delno pa je izvedena na nasipih, varovanih s kamnitimi zidovi. Po natančnem pregledu ceste je bilo ugotovljeno, da je sanacija brežin in predorov nujna. Predvidena je izvedba visečih in visokonateznih mrež ter podajno-lovilnih ograj in kamnite zložbe. Dela bo izvajalo podjetje EHO PROJEKT d. o. o., iz Ljubljane, skupaj s partnerjem Feniks d. o. o. Vrednost del znaša dobrih 640 tisoč evrov.

Dela bodo trajala predvidoma pol leta; v času del bo veljala popolna prepoved prometa. Obvoz bo urejen preko Cola. Voznike naprošamo za strpnost in razumevanje.

 

* Vir: Gov.si

* Naslovna fotografija: Bluzerja blog

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #promet

Kolofon