Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

KK Črn trn nadaljuje serijo uvrstitev na zmagovalne stopničke

Športna kolesarska sezona se počasi postavlja v normalne tirnice. Znova so bili na delu člani kluba Črn trn, prejšnji vikend na BMX tekmi v Ljubljani, v nedeljo pa na državnem prvenstvu v spustu, ki je letos potekalo na mariborskem Pohorju. Zmag in stopničk tudi tokrat ni manjkalo.

Prvi avgustovski vikend je v slovenskem kolesarskem svetu zaznamovala BMX Race Ljubljana, dva dneva mednarodnega BMX dirkanja v BMX parku Ljubljana, predvsem pa veselje, da so bili vsi po dolgem času znova na štartu. Slast zmage v najmočnejši kategoriji 17+ sta okusila Madžar Bence Bujáki in Nemec Axel Webster. Slovenci so zmagovali v praktično vseh mlajših kategorijah in med njimi tudi ajdovski člani Črnega trna. V soboto so na najvišjo stopničko v svojih kategorijah stopili Rok Bajc, Peter Dovžak,, Tim Rovtar, Matija Krečič in Tobija Pregelj, na malce nižje stopničke pa so stopili še Rok Bajc, Kristjan Kocmut, Nik Prek, Anže Rovtar in Beno Batič. Podobno uspešni so bili fantje tudi v  nedeljo, le malce so premešali mesta na stopničkah. V nedeljo so slavili Jani Volk, Beno Batič, Peter Dovžak, Tim Rovtar in Matija Krečič. BMX sezona se bo v Sloveniji nadaljevala z državnim prvenstvom v Mariboru, v sredini septembra.

Končno pa so na svoj račun prišli tudi "spustaši". Pomerili so se na legendarni progi na mariborskem Pohorju, na tekmi Unior DH Cup, ki je obenem štela tudi za naslove državnih prvakov. Tudi na Štajerskem je bila prisotna močna zasedba Črnega trna, domov pa so prinesli eno majico državnega prvaka, zanjo je zaslužem mladi up Val Celestina, ki je slavil v kategoriji do 17. let. Stopničke pa so si v različnih kategorijah priborili še Urban Rotnik, Naja Stipnič, Nal Špacapan in Andraž Koren. Prihodnja tekma bo v 30. avgusta na Hrvaškem, DH Tršće.

V nedeljo pa se je z vrha Matajurja pognala pisana druščina enduro kolesarjev, v tradicionalni Matadown tekmi. Med nastopajočimi je bilo tudi član ajdovskega Kamplc Racing teama, Tim Jež. Žal mu tekma ni najbolje uspela in po težavah na progi, je ob koncu zasedel 66. mesto. Sezona SloEndura pokala je sicer letos, žal,  v celoti odpovedana.

 

* Naslovna fotografija: Žiga Mikeli

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon