Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Predsednik Pahor obiskal mlade udeležence programa Popoldan na Cesti

Predsednik republike Borut Pahor je včeraj obiskal mlade, ki v Vrhpolju pri Vipavi preživljajo počitnice v okviru programa Popoldan na Cesti. Namen programa je otrokom omogočiti kakovostno preživljanje prostega časa ter nuditi učno pomoč. Pahor se je ob tem posebej zahvalil organizatorjem, ki otrokom ohranjajo veselje do skupnega druženja v času počitnic.

Program Popoldan na Cesti  je namenjen osnovnošolskim otrokom, ki potrebujejo dodatno učno pomoč in ki si želijo koristno porabiti svoj prosti čas. Program je v zadnjih letih pomagal marsikateremu mladostniku in staršu pri reševanju težav. Sprva so ga izvajali v Domu karitas na Cesti, letošnje šolsko leto pa je potekal že na desetih različnih lokacijah v Šempetru pri Novi Gorici, Vipavski dolini in Notranjsko-Kraški regiji. Letošnji program je sicer zaradi ukrepov, povezanih z novim koronavirusom, okrnjen.Tako so morali letos odpovedati vsakoletno letovanje v Soči.

Med samim šolskim letom se programa udeležuje okrog 200 otrok. Posebej so organizatorji ponosni tudi na svoje mlade prostovoljce, večinoma srednješolce, ki mladim pomagajo z učno pomočjo in jih tudi animirajo. Včerajšnji dan pa je popestril tudi obisk Predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, ki se je obenem zahvalil vsem, ki skrbijo za otroke, da v danih okoliščinah lahko letujejo.

Predsednik republike bo v petek obiskal še dva programa Karitasa na Obali - program za mladostnike in program za družine, so sporočili iz urada predsednika republike.

 

* Vir: STA

* Naslovna fotografija: Popoldan na Cesti

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #izobraževanje, #vipava, #poletje

Kolofon