Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Galeriji Hiša mladih na ogled razstava plakatov Tee Goljevšček

Prejšnji teden je Mladinski kulturni center Hiša mladih iz Ajdovščine v svoji Galeriji Hiša mladih pripravil zanimivo retrospektivno razstavo domače ajdovske grafične oblikovalke Tee Goljevšček. Avtorica se predstavlja s plakati, ki jih je oblikovala za številne dogodke in ostale priložnosti. Na ogled do 12. septembra 2020. Vabljeni k ogledu.

Po poletnem zatišju so novo razstavno postavitev pripravili tudi v ajdovski Galeriji Hiša mladih, ki jo najdemo v Mladinskem kulturnem centru v Palah. Tokrat je svoj prostor na stenah galerije našla domača ustvarjalka Tea Goljevšček. Avtorica se v omenjeni galeriji predstavlja prvič s samostojno razstavo, v preteklosti pa je že bila nekajkrat del skupinskih postavitev.

V tokratni razstavi so na ogled plakati, ki jih je Tea Goljevšček za različne naročnike ustvarila v zadnjih letih. Gre torej za neke vrste retrospektivno razstavo, ki obiskovalca popelje skozi številne dogodke ter tudi plakatne akcije, ki so namenjene ozaveščanju širše javnosti. Vsa razstavljena dela so plod avtoričine lastne oblikovne domšljije in na svoj način ponazarjajo sporočila, ki jih plakati prinašajo.

Razstava bo na ogled do sobote, 12. septembra 2020. Vabljeni k ogledu.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #umetnost

Kolofon