Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prva služba - Biznis - Kariera - Kako začeti?

Mladinski svet Ajdovščina pripravlja v soboto, 29. avgusta 2020, ob 18. uri, zanimivo delavnico, namenjeno vsem tistim, ki morda niste najbolj vešči pri razgovorih za iskanje službe in tistim, ki bi radi začeli lastno poslovno kariero. Skupaj s strokovnjaki vam bodo poskušali odgovoriti na vsa vaša vprašanja in vam svetovati kako vstopiti v poslovni svet. Dogodek bo potekal v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih.

Te čaka razgovor za službo in te skrbi kako se boš odrezal/a?
Te zanima kako so se uspešni podjetniki znašli na svoji poti?
Bi si želel/a ustvariti svoj posel?
Se slučajno sprašuješ, kakšen tip podjetnika/ce si?

Na vsa ta vprašanja ali še kakšno več ti bomo odgovorili na dogodku: Prva služba. Biznis. Kariera. Kako začeti?

Na dogodku se bomo skozi delavnice, predstavitve in vaje posvetili vsem, ki si na novo ustvarjajo kariero in tlakujejo svojo karierno pot.

* Dogodek bodo otvorili mladi igralci iz Nove Gorice, ki bodo led prebili s krajšim stand-upom.
* Nato bo na vrsti delavnica, ki jo bo vodil Matic Batagelj (I Like Tofu) in nam predstavil skrivni adut, ki ga nosimo v sebi prav vsi - Ikigaj. Na delavnici se bomo dotaknili koncepta person/project fit (ujemanje med podjetnikom in projektom), ki mora biti po mnenju Matica temelj vsakega podjetniškega oziroma kariernega začetka. Z namenom, da začnete o tem razmišljati bomo skupaj opravili vajo z imenom IKIGAI, ki je japonski koncept iskanja ravnovesja med tem kaj radi počnemo, v čem smo zares dobri, kaj svet potrebuje in za kaj so kupci dejansko pripravljeni plačati.
* Nazadnje se nam bodo pridružili še trije izkušeni podjetniki, ki vam lahko odgovorijo na vsa vprašanja ter vam podajo veliko praktičnih nasvetov, kot so: Kako se moraš obnašati na razgovoru, kaj je primerno, kaj ni, ali lahko tudi ti kaj vprašaš na razgovoru
in še in še...?

Primož Artač - direktor podjetja Tosla, uspešen podjetnik in zagovornik strategije načrtnega ukvarjanja z zaposlenimi,
Timo Rozman - vodja oddelka za kadre, splošne zadeve in IT v podjetju Incom
Matej Likar - dolgoletni kadrovnik, sedaj pri podjetju Kolektor Idrija, bivši vodja Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih ter trener na področju mladinskega dela.

Za dober zaključek dneva pa bodo z nami tudi mladi, lokalni, uspešni podjetniki, ki so vstopili na trg dela s svojimi domačimi produkti, katere boste lahko tudi poskusili in se obenem pogovorili o njihovih prvih korakih na podjetniški poti:

 - Sirarstvo Orel - Matevž Orel mladi prevzemnik na kmetiji

 - Domače dobrote Metka - uspešna zgodba samostojne podjetniške poti

 - Pivo Castra - Nejc in Alan Majeršič, mlada pivovarja


Število udeležencev je omejeno, zato pohiti s prijavo, ki jo najdeš na tej povezavi.

Mladinski svet Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #izobraževanje

Kolofon