Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zlati olimpijki na panoramski vožnji s Pipistrelovim letalom

Precej olimpijskega duha je bilo prejšnji petek v zraku nad Vipavsko dolino. V panoramskem letu so v kabini Pipistrelovega letala Velis Electro, sedeli nekdanji odlični smučarki Tina Maze in Dominique Gisin, manjkal pa ni niti Andrea Massi. Za krmilom je sedel Ivo Boscarol, direktor podjetja Pipistrel.

Letalo Velis Electro je vzletelo iz letališča v italijanski Gorici, pilotne komande je držal v rokah Ivo Boscarol, na ostalih sedežih pa so si prostor razdelili Tina Maze, Dominique Gisin in Andrea Massi. Slovensko in švicarsko aplsko smučarko veže prav posebna olimpijska vez. Še vedno je namreč zelo živ spomin na Olimpijske igre v ruskem Sochiju, leta 2014, kjer sta si dekleti razdelili zlato olimpijsko kolajno v smuku.

Andrea Massi in Ivo Boscarol

Švicarka Dominique Gisin je že pred leti postavila smuči v kot, svojo kariero pa nadaljuje tudi v letalskih vodah. Je namreč ambasadorka švicarskega Aerokluba, tudi sama pilotka in obenem lastnica manjšega letala, s katerim je priletela v naše kraje. Seveda se ob tej priložnosti ni uspela upreti skušnjavi in je z veseljem sedla tudi za krmilo Pipistrelovega Velis Electro letala.

Dominique Gisin

 

Gisinova je tudi sicer navdušena nad električnim letalstvom in je nedavno prevzela vlogo ambasadorke za dogodek »ElectriFly-In« (nekdanji Smartflyer-Challenge). Lahko jo srečate na seminarju Electrifly-In eTrophy & Symposium, v Švici, v soboto 12. ali v nedeljo 13. septembra 2020. Na omenjenem simpoziju bodo predstavili Pipistrelov Velis Electro in njegov neverjeten dosežek: Svetovni rekordni polet iz Alp do Severnega morja (Nemčija), izključno na električni pogon.

Pipistrel Aircraft

 

* Fotografije: Pipistrel

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #zanimivost

Kolofon