Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Cesta na Predmejo čez vikend spet odprta za promet

Znova dobra novica za vse, ki ste se ta vikend nameravali zapeljati po cesti iz Lokavca do Predmeje ali obratno. Cesta je od danes, petka, pa do ponedeljka znova odprta, promet poteka enosmerno, izmenično s pomočjo semaforja. Ena najbolj slikovitih cest v državi je sicer v fazi urejanja.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je na Predmejo moč priti že danes, od petka, 11. septembra 2020, od 16. ure dalje, pa vse do ponedeljka, 14. septembra 2020, do 8. ure zjutraj. Promet bo urejen s semaforji in bo potekal enosmerno. Med tednom pa še vedno vse do konca meseca septembra velja popolna zapora. Kako bo z zaporo v prihodnje, si lahko sproti ogledate na občinski spletni strani v rubriki: Zapora ceste na Predmejo

Cesta na Predmejo, ki velja za eno lepših in dih jemajočih cest, je vklesana v skalovje in vodi skozi predore, tik nad globokimi prepadi. Direkcija RS za infrastrukturo je po pregledu ceste ugotovila, da je na dveh pododsekih potrebna sanacija zalednih in obcestnih brežin ter predorov. Obravnavana pododseka ceste v dolžini 230 in 115 metrov ležita pod grebenom Črni Školj (1080 m), na nadmorski višini med 780 in 825 metrov. Na tem mestu je cesta večinoma vkopana v dolomitno pobočje, delno pa je izvedena na nasipih, varovanih s kamnitimi zidovi. Po natančnem pregledu ceste je bilo ugotovljeno, da je sanacija brežin in predorov nujna. Predvidena je izvedba visečih in visokonateznih mrež ter podajno-lovilnih ograj in kamnite zložbe.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Saša Kapetanović

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #promet

Kolofon