Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke v prvem krogu zmlele Zagorje

V soboto se je pričela nova sezona rokometnega lige za ženske. Ajdovski Mlinotest je na Policah gostil ekipo Zagorja in brez večjih težav zmagal z rezultatom 37:26. Igralke trenerja Mohorčiča so upravičile naziv favoritinj in potrdile, da tudi letos ciljajo na najvišja mesta.

Malce prevetrena ekipa Mlinotesta je novo sezono odprla z zmago nad ekipo Zagorja, ki je bila še pred nedavnim slovenski državni prvak. A finančne težave so Zagorjanke najprej pahnile v nižji kakovostni razred, sedaj pa se vendarle počasi pobirajo nazaj na mesta, ki so jih bile vajene. Na ajdovski klopi je debitantski nastop dočakal Miha Mohorčič, ki je prevzel vajeti lani drugouvrščene ekipe v državi, navijači pa so pogrešali Majo Svetik, ki odslej nastopa v dresu Krima.

Na tribunah ajdovskih Polic se je zbralo 150 gledalcev, kar je maksimum glede na razmere v katerih smo in glede na dovoljenje s strani NIJZ. Kljub malce manjšemu številu obiskovalcev, pa so le ti ustvarili dobro vzdušje, ki je bilo v pomoč domačim igralkam. Že kmalu po sodniškem pisku bi Zagorjanke lahko povedle, a je domača vratarka Aleksandra Petryhina ubranila strel Eli Groff, nekdanji rokometašici Mlinotesta. Tudi sicer so imele gostujoče rokometašice precej problemov z ajdovsko vratarko, ki je ob koncu zasluženo osvojila naziv igralke tekme, saj je na svojem kontu zbrala kar 16 obramb.

ŽRK Mlinotest - Zagorje<br />
Fotografija: Robert Ferjančič

Razpoložene so bile tudi igralke v polju, Mlinotest je hitro zagospodaril na igrišču in si na sredini prvega dela priigral štiri zadetke prednosti ter varno ohranjal tekmo pod nadzorom. Ob koncu polčasa je na semaforju pisalo 16:11. Tri najstrožje kazni je izkoristila Veronika Leški, novinka v moštvu, ki je dokazala, da je dostojna zamenjava za nekdanjo kapetanko Majo Svetik.

Tudi v drugem delu so gledalci videli podobno sliko na igrišču. Ritem igre so narekovale domače igralke, ki v nobenem trenutku niso dopustile, da bi gostje lahko začutile priložnost za presenečenje. Prednost je vztrajno naraščala in deset minut pred zaključnim sodniškim piskom, pri 30:18, je bilo jasno, da bodo prve točke ostale v Ajdovščini. Priložnost za igro so dobile tudi mlajše igralke, tako je prvi gol v svoji članski karieri dosegla Nina Kovšca, ki nadaljuje bogato rokometno tradicijo družine Kovšca.

Zagorjanke so do konca tekme malce ublažile poraz in nato čestitale Ajdovkam za zasluženo zmago. V dresu Mlinotesta je strelsko odlično odprla novo sezono Dominika Mrmolja, z devetimi goli prva strelka tekme. Po tekmi je povedala sledeče: "Zelo smo zadovoljne s predstavo, po petih mesecih spet nazaj igramo rokomet. Vse smo si želele igrati in to je rezultat vsega tega, da smo danes prikazale dober rokomet in slavile zmago v domači dvorani. Z novimi okrepitvami smo dobili na širini in že gledamo na naslednjo tekmo v gosteh proti Litiji."

 

* Fotografije: Robert Ferjančič

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon