Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Stavba 3 nekdanje osnovne šole v postopku rušenja

Mnogi občani in občanke se v teh dneh z nostalgijo spominjajo časov, ko so sami obiskovali stavbo 3 Osnovne šole Danila Lokarja v Ajdovščini. Seveda ob pogledu na rušitvena dela, ki ravno v teh dneh potekajo na omenjeni stavbi in so namenjena izvedbi vaje Civilne zaščite, s katero bodo obnovili znanje reševanja ob potresu.

Na nekdanji stavbi 3 Osnovne šole Danila Lokarja potekajo rušitvena dela, s katerimi bo stavba nared za izvedbo vaje v sklopu projekta Crossit Safer, v kateri bodo sodelovale enote civilne zaščite. Vaja bo prikazovala tehnike reševanja ob potresu.

Štab Civilne zaščite Občine Ajdovščina  je bil primoran zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe že drugič odpovedati načrtovano regijsko vajo, v kateri bi z vajo Potres Ajdovščina dokončno porušili stavbo 3. Podobna vaja, v manjšem obsegu, bo v kratkem vendarle izvedena. Dotlej rušitvena dela na njej izvaja Podjetje Stopar PGM, ki bo stavbo delno porušilo in pripravilo temelje za potrebe reševalne vaje v sklopu projekta Crossit Safer. Po izvedeni reševalni vaji bo izvajalec dokončal z rušenjem stavbe 3 ter na mestu porušenega objekta začasno uredil makadamske površine za potrebe parkiranja.

Nekdanja stavba 3 Osnovne šole Danila Lokarja

 

* Naslovna fotografija: Stopar PGM d.o.o.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon