Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Robinova turneja v pomoč 11-letnemu dečku iz Vipavske doline

Tradicionalne Robinove zabave, ki je bila predvidena za 5. september 2020, letos ne bo. Odločitvi je seveda botrovala predvsem negotova situacija in skrb za zdravje ter varnost tako obiskovalcev kot sodelujočih. Radio Robin se je zato odločil za turnejoz mobilnim studiem in oddajanjem program v živo z različnih Severno Primorskih občin. Danes se je studio ustavil na Lavričevem trgu v Ajdovščini in nadaljeval z dobrodelno akcijo, ki poteka v sklopu turneje. Zbrana sredstva bodo namenjena 11-letnemu dečku iz Vipavske doline.

Robinova turneja ima tudi dobrodelni namen, saj vzporedno poteka dobrodelna akcija, katere ambasador je Jan Oblak, ki podarja majico s podpisom, rokavice in nogometne čevlje. Izkupiček donacij in licitacij, ki so doslej skupno že presegle 6.000 evrov, bodo v celoti izročili družini iz Vipavske doline za pomoč 11-letnemu Mihu, ki se bori z mišično distrofijo.

Pri tem sodelujejo še s Fundacijo Vrabček upanja in Kulturno-turistično-športnim društvom Stomaž 87, saj je deček Miha doma prav iz te vasi. Bolezen pogumno premaguje z jekleno voljo, a le-ta ni dovolj pri vsakodnevnih ovirah, ki jih bodo odpravili tudi s pomočjo zbranih sredstev v okviru Robinove turneje. Zbrana sredstva bodo namenjena v prvi vrsti prilagoditvi kopalnice, kasneje pa morda tudi postavitvi posebnega dvigala, za lažje gibanje v hiši ter nakupu primernejšega avtomobila za vožnjo v šolo in na fizioterapijo.

Year of the rookie<br />
Radio Robin turneja v Ajdovščini

Predsednik društva iz Stomaža Boštjan Bratina je prepričan, da bo vsak podarjen evro skrbno in koristno porabljen. Znesek iz ure v uro narašča, kar vse močno veseli in daje Robinovi turneji še bolj plemenito vez, poleg druženja s poslušalci, spoznavanja zanimivih sogovornikov in vseh prijaznih besed in dobrot, ki jih namenjate že od sobote, ko so krenili na pot.

Iskrena hvala vsem, ki ste že donirali ali sodelujete na licitaciji in tistim, ki boste to še storili, a pohitite, saj se čas počasi izteka. Trenutno je največ za Oblakov dres, 2.000 evrov, ponudilo ajdovsko podjetje Bia Seperations.

Donacijo in licitacijo lahko izvedete na TEJ POVEZAVI.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #dobrodelnost

Kolofon