Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nova okužba s Covid-19 v občini Ajdovščina

Kar nekaj tedenov je minilo od zadnje zabeležene okužbe z virusom Covid-19 v ajdovski občini. Včerajšnji rezultati testiranj pa so potrdili nov primer tudi na naših tleh. Slovenija je sicer danes zabeležila rekordno število potrjenih okužb v enem dnevu. Svetujemo previdnost in dosledno upoštevanje ukrepov in priporočil NIJZ-ja.

V četrtek so v Sloveniji opravili 2758 testiranj na novi koronavirus, potrdili so 108 okužb, je vlada sporočila prej Twitterja. To je prvič, da je število okužb v enem dnevu pri nas preseglo sto. Prav tako so doslej opravili največ testiranj v enem dnevu. V četrtek ni umrl noben bolnik s covidom-19. Trenutno je v državi aktivna 701 okužba. V bolnišnicah se trenutno zdravi 27 bolnikov s covidom-19, pet jih potrebuje intenzivno zdravljenje. Glede na podatke Sledilnika za covid-19 je vseh pet priključenih na ventilator.

Po starosti je največ okužb, 26, potrjenih v starostni skupini od 35 do 44 let, po 17 primerov je v starostnih skupina 15-24 in 25-34 let, 15 v starostni skupini 55-64, en manj med starimi od 45 do 54. Med otroci, starimi od pet do 14 let, so potrdili deset primerov okužbe, med mlajšimi od pet let pa en primer.

Okužbe so zabeležili tudi med starejšimi. Po tri so potrdili v starostnih skupinah od 75 do 84 let in med starejšimi od 85 let. Eno okužbo več pa so potrdili v starostni skupini od 65 do 74 let, kažejo podatki sledilnika.

Doslej so v Sloveniji potrdili 3498 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 135 bolnikov s covidom-19.

23 novih primerov so po podatkih Sledilnika potrdili v Ljubljani, deset v Mariboru, pet v Kamniku, po tri v Kranju, Braslovčah in Staršah, dve pri tujih državljanih ter v občinah Slovenska Bistrica, Dravograd, Ig, Krško, Šoštanj, Ptuj, Vuzenica, Borovnica, Lenart, Kungota, Logatec, Lovrenc na Pohorju in Pivka, po eno okužbo so potrdili v občinah Celje, Novo mesto, Šentjur, Domžale, Tržič, Velenje, Murska Sobota, Žalec, Ilirska Bistrica, Tišina, Litija, Tabor, Vojnik, Grosuplje, Idrija, Šmarje pri Jelšah, Gornja Radgona, Kočevje, Koper, Poljčane, Radovljica, Ajdovščina, Hrastnik, Hrpelje-Kozina, Ivančna Gorica, Postojna, Slovenj Gradec, Brezovica, Hajdina, Kidričevo, Kuzma, Log-Dragomer, Rečica ob Savinji in Straža.

 

* Naslovna fotografija: Freepik

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon