Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Naša turistična ponudba v svetovnem vrhu, veliko priznanje glampingu Pikol in restavraciji Dam

Vplivni ameriški medij Conde Nast Traveller je objavil lestvico najboljših počitniških destinacij za leto 2021. Na prvo mesto je uvrstil Slovenijo, med atrakcijami v Sloveniji pa sta posebej izpostavljena tudi glamping jezerska vasica Pikol in restavracija Dam, dva naša izjemna turistična ponudnika, ki ju je letos že nagradil Michelinov vodnik.

Turistična ponudba destinacije Nova Gorica in Vipavska dolina slovi po visoki kakovosti in že vrsto let navdušuje popotniške novinarje uglednih medijskih hiš z vsega sveta. Prvi so nase opozorili vrhunski vinarji, v zadnjih letih pa gostje in novinarji odkrivajo tudi izjemnost naše kulinarike. Mesto Nova Gorica je s številnimi odličnimi restavracijami in gostilnami pravi raj za ljubitelje vrhunske kulinarike. To je letos tudi uradno potrdil Michelinov vodnik za Slovenijo. Restavraciji Dam je dodelil prvo Michelinovo zvezdo, restavraciji Pikol in Calypso pa sta bili odlikovani s priznanjem Krožnik Michelin.

Vztrajna in sistematična promocija turistične destinacije in njene ponudbe je v teh dneh znova obrodila sadove. Spletni ameriški medij Conde Nast Traveller, ki ima svoje vplivne izpostave tudi v Evropi, je na lestvici najboljših počitniških destinacij za leto 2021 Sloveniji namenil prvo mesto. V utemeljitvi svojega izbora so izpostavili z Michelinovimi zvezdicami nagrajeno kulinariko in tradicionalno pridelavo vin. Ob tem pa seveda niso pozabili omeniti Bleda in naravnih lepot Slovenije, pa tudi ne Ane Roš, ki je med Američani velika kulinarična zvezda. Prijetno presenečenje in hkrati veliko priznanje pa je, da sta se med vsega nekaj omembami slovenskih vrhunskih turističnih ponudnikov znašla tudi novogoriška Dam in Pikol.

Restavracija Dam je lani svojo ponudbo obogatila z odprtjem butičnega hotela, Pikol pa je letos navdušil z novo glamping jezersko vasico. Kombinacija vrhunske kulinarike in nastanitev visoke kategorije privlači zahtevnejše goste, ki trošijo več in cenijo iskreno pristnost naše ponudbe. Dam in Pikol sta dokaz, da je destinacija Nova Gorica in Vipavska dolina izbrala pravo pot in se razvija v trajnostno, butično destinacijo.

Izvirni članek najdete na tej povezavi.

Lokalne Ajdovščina

#turizem, #vipavska dolina

Kolofon