Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke zasluženo do novih točk tudi v Litiji

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so gostovale v Litiji in zabeležile drugo letošnjo zmago. Tokrat mnogo lažje kot v prejšnji sezoni, ob koncu so bile razigrane Ajdovke boljše z 22:35. Dominika Mrmolja in Mirjeta Bytyqi sta dosegli po 7 zadetkov.

Odlično leto rokometašic Mlinotesta se nadaljuje tudi z zmago v Litiji. Če so v pretekli sezoni domače igralke močno otežile ajdovskim rokometašicam pot do zmage, pa so bile tokrat precej daleč od presečenja. Kljub temu, da so povedle z 2:0 so Ajdovke hitro vzpostavile ravnotežje in prek Maje Grmek povedle z 2:3. Litijanke so nato držale korak le do sredine prvega polčasa, nato pa je prednost Mlinark pričela naraščati in punce so na odmor odšle z 11:19, v korist gostujoče ekipe. 

Fotografija: Bojana Kračan // ŽRD Litija Facebook

V drugem delu so Ajdovke nadaljevale v podobnem ritmu in po zaslugi odlične obrambe dosegale lahke zadetke iz protinapadov. Tekmo so varno pripeljale do konca in se veselile druge zmage v novi sezoni. Med strelke se je vpisalo kar deset igralk ajdovske ekipe, kar dokazuje dolgo klop, ki jo ima na voljo trener  Miha Mohorčič.

Aleksandra Petrukhina, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine: "Vedeli smo, da nas v Litiji čaka težka tekma. Glede na tesni rezultat tekme iz minule sezone smo se nanjo dobro pripravili z ogledi posnetkov prejšnjih tekem."   Fotografija: Bojana Kračan // ŽRD Litija Facebook

V soboto bo na Policah gostovala ekipa novomeške Krke. Tekma prične ob 20. uri.

Posnetek tekme ŽRD Litija : ŽRK Mlinotest Ajdovščina

 

* Fotografije: Bojana Kračan // ŽRD Litija Facebook

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon