Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Balinarji Ceste doma klonili proti Centru Kranj

V polnem teku so tudi balinarske lige v Sloveniji. V drugem najvišjem kakovostnem razredu najdemo ekipo Ceste, ki je v sobotnem obračunu proti ekipi Centra iz Kranja morala priznati poraz. Ligo nižje so igralci Planine nad Ajdovščino izgubili v Idriji.

V polnem teku sta tudi prva in druga balinarska liga v Sloveniji. Prva liga sicer velja za drugi najkakovostnejši razred v državi, takoj za Super ligo, ki pa s tekmovanjem prične šele ob koncu meseca oktobra.

V Prvi ligi ajdovsko občino zastopa ekipa Ceste, kjer so z izgradnjo modernega balinarskega centra dobili nov zagon in sestavili zelo konkurenčno ekipo. Fantje so trenutno odigrali tri prvenstvene kroge in zabeležili dva poraza in eno zmago. V tokratnem krogu je na Cesti gostovala ekipa Centra Kranj in zmagala z rezultatom 4:18. Cestarji so v prejšnjih krogih izgubili na gostovanju v Izoli, doma pa so premagali ekipo Logatca, z 12:10. V moški prvi ligi so sicer še naprej nezaustavljivi Mengšani, ki so se v sobotnem četrtem krogu znesli nad zadnjeuvrščeno Slogo. Tesno jim sledijo tri kranjska moštva, med katerimi so trenutno najuspešnejše Čirče Van Den, ki so v mestnem derbiju remizirale s Planino, Center pa je, kot rečenom zmagal na Cesti.

Ligo nižje najdemo ekipo Planine nad Ajdovščino. V zadnjem krogu so Planinci izgubili v Idriji z 16:6, na lestvici pa trenutno zasedajo šesto mesto.

 

* Naslovna fotografija: Balinarski klub Cesta

Lokalne Ajdovščina

#šport, #balinanje

Kolofon