Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tim Jež bronast na državnem prvenstvu v kolesarskem enduru

Po res dolgem premoru so končno na svoj račun prišli tudi kolesarski enduraši. Enduro Kočevje je bila prva letošnja tekma slovenskega pokala, ki je obenem štela tudi za naslove državnih prvakov. Ajdovska ekipa Kamplc Racing Team je lahko zadovoljna z izkupičkom, Tim Jež je osvojil bron v članski konkurenci, naslov prvakov pa so v svojih kategorijah osvojili Martin Brus, Sebastjan Stres in Matija Ferjančič.

Kočevje, ki postaja pravi center slovenske gorsko kolesarske scene, je gostilo prvo letošnjo dirko slovenskega enduro pokala. Dirka je obenem štela tudi za naslove državnih prvakov. Kolesarji so morali prevoziti štiri zanimive ter tehnično zahtevne hitrostne preizkušnje, premagati 1200 višinskih metrov vzpona in spusta, svoje pa je dodalo še vroče sonce. Na štartu se je pojavilo več kot sto tekmovalcev, Ajdovščino so zastopali člani klubov Kamplc Racing team in KK Črn trn. Predvsem v mlajših kategorijah smo videli zelo zanimive interne dvoboje obeh klubov, malce več uspeha pa so tokrat imeli člani Kamplca, ki so vendarle bolj domači v enduro preizkušnjah, kot pa "sosednji" Črn trn.

Za rezultat dneva je poskrbel Tim Jež (Kamplc Racing team), ki je pokazal odlično pripravljenost in zasluženo osvojil skupno peto mesto v generalni uvrstitvi, kar je bilo dovolj za bronasto medaljo v konkurenci slovenske elite.  Zelo zadovoljen je lahko tudi Sebastjan Stres, skupno osmi in državni prvak v kategoriji Master 2. V izjemno napetem dvoboju je za tri sekunde ugnal nekdanjega olimpijca s Planine, Primoža Štrancarja. V najstarejši veteranski kategoriji master 3 je naslov osvojil Martin Brus (Kamplc Racing Team). Velja omeniti še skupno 15. mesto in peto mesto v kategoriji Master 1, Blaža Černigoja.

Enduro Kočevje 2020<br />
Fotografija: Anže Petkovšek

Zelo zanimive boje pa so gledalci spremljali v mlajših kategorijah, kjer je potekal pravi dvoboj med ajdovskima kluboma Kamplc in Črn trn. Številni ajdovski tekmovalci v kategorijah U15 in U17 so dokaz, da se na naših tleh dobro dela z mladimi in da je prihodnost enduro scene zelo svetla. Vse čestitke si zasluži Matija Ferjančič (Kamplc Racing team), ki je pometel s konkurenco v kategoriji dečkov do 15. let. Z desetimi sekundami zaostanka se je srebrne medalje veselil Tilen Štravs (KK Črn trn), tudi tretja stopnička je bila ajdovsko obarvana, zanjo je zaslužen Patrik Trošt (Kamplc Racing team).

Brona se je v kategoriji do 19 let veselil tudi Aljaž Černigoj (Kamplc Racing team), v kategoriji do 17 let pa je najboljšo ajdovsko uvrstitev dosegel Miha Jerkič (KK Črn trn), ki je osvojil peto mesto, Žan Luka Poljšak (Kamplc Racing team) je bil sedmi.

Naslednja dirka “prve lige” SloEndura bo 27. septembra, to bo Kamplc enduro v Ajdovščini.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon