Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kolesarji že 25-ič iz Vipave na Nanos

Številni kolesarji so se v soboto pomerili na že 25. kolesarski dirki Vipava – Nanos, ki je bila letos zaradi nove asfaltne prevleke podaljšana za dober kilometer. Najhitrejši je bil stari znanec slovenskih amaterskih dirk Italijan Andrea Calza, ki je ubranil lansko zmago. Med ženskami je bila najhitrejša Eva Zorman.

Italijan je za vzpon porabil 34 minut in 20 sekund, za 21 sekund pa je za njim zaostal drugi Italijan Elia Carta (SC COTTUR ASD). S časom 34:53 je v cilj kot tretji prišel prvi Slovenec Dean Bratuš (Tuš T.E.A.M). V kategoriji Master 1 je edine "domače" stopničke osvojil Kristijan Božnar (KK Izvir Vipava).

Kolesarska dirka Vipava - Nanos 2020<br />
Fotografija: Prijavim.se

Dirka šteje za Pokal Slovenije, na štartu pa je stalo je nekaj manj kot 170 kolesarjev, kar nekaj iz sosednje Italije. Trasa je bila dolga 15 km, od tega dva kilometra zaprte vožnje, višinska razlika je znašala 825 m. Dirka se je kot običajno pričela v Vipavi, v naselju Vrhpolje je bil leteči start, sledilo je nekaj ostrejših zavojev proti odcepu za Sanabor, kjer je sledil krajši spust skozi omenjeno vas, nato pa so se kolesarji pomerili na glavnem delu vzpona, sledilo je nekaj ravninskega dela do cilja v naselju Nanos.

Prireditev, dolga četrt stoletja, je imela letos še eno novost, podelitev je potekala na samem cilju in ne v Vipavi, kot je bila to praksa zadnjih let.

Rezultate najdete na tej povezavi.

 

* Vir in fotografije: Prijavim.se

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon