Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Poslovne cone v Ajdovščini prinesle že 1000 delovnih mest

V zadnjem času je Občina Ajdovščina komunalno opremila okrog 60 hektarjev območij, na katerih je zraslo več kot 40 poslovnih objektov. Vse to pa je prineslo na naša tla že več kot 1000 delovnih mest. A povpraševanja po zemljiščih je še vedno precej, zato se obeta ureditev še dveh novih poslovnih con.

Ajdovščina se je v zadnjih letih na področju gospodarstva izjemno razvila. Nove poslovne cone so na naše območje privabila številna podjetja, ki so tako skupaj ustvarila več kot 1000 delovnih mest. Komunalno je opremljenih okrog 60 hektarov območij na katerih danes uspešno deluje več kot 40 poslovnih objektov. A povpraševanja je še veliko.

Le nekaj tednov nazaj je bila komunalno urejena poslovna cona Pod železnico 3, kjer že rastejo novi industrijski obrati, ki bodo po prvotnih načrtih prinesli okrog 60 novih delovnih mest. Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina pa je v načrtu odpiranje še dveh območij poslovnih con, in sicer poslovne cone Mirce in pa cone Pod Fructalom. V Mircah je sicer še moč nekaj prostega prostora za bodoče investitorje, medtem ko je poslovna cona Pod Fructalom že oddana dvema končnima investitorjema. Skupno poslovni coni zaobjemata 2,5 ha prostora, celotna vrednost investicije urejanja obeh znaša 1,2 milijona evrov, od tega si Občina skoraj milijon (0,9) evrov sredstev nadeja iz razpisa Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Pod železnico 3

Za vstop v poslovno con Pod Fructalom je predvidena gradnja krožišča, v Mircah pa gradnja vmesne ceste. Na obeh območjih je predvidenih 5 novih gospodarskih subjektov, v katerih bo 100 delovnih mest. Trenutno sta obe coni v zaključni fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja. Sočasno z urejanjem poslovnih con po mestu poteka tudi projektiranje poslovne cone Črniče, ki zaobjema do 30.000 m2, v slednjem si obetamo še dodatnih 100 delovnih mest. 

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Matic Slemič // eSMedia

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo

Kolofon