Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V občini Ajdovščina trenutno tri aktivne okužbe z Covid-19

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 2247 testov na okužbo z novim koronavirusom, 82 jih je bilo pozitivnih, je vlada objavila na Twitterju. V bolnišnici se zdravi 50 bolnikov s covidom-19, deset jih potrebuje intenzivno zdravljenje, od tega jih devet diha s pomočjo ventilatorja. Ena izmed okužb je bila potrjena v občini Ajdovščina.

Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih 185.220 testov na okužbo z novim koronavirusom. Skupaj so okužbo potrdili pri 3831 ljudeh. Trenutno je aktivno okuženih 907 oseb, zaradi covida-19 je v Sloveniji doslej umrlo 135 bolnikov. V občini Ajdovščina imamo trenutro tri aktivne okužbe, ena je bila potrjena danes, dve pa v preteklem tednu. Ena oseba sicer prebiva v Novi Gorici, pri ostalih dveh primerih pa gre za okužbo znotraj družine.

Epidemiološki podatki kažejo, da se stanje v državi še ne izboljšuje. V ponedeljek je bilo opravljeni 2247 testov, potrjenih je bilo 82 novih primerov okužbe. Večina primerov je še v epidemiološki preiskavi. Razmere so resne.

Lepo vreme in visoke temperature nas tudi v mesecu septembru vabijo k preživljanju prostega časa na prostem. Še vedno traja pravo poletje, zato odgovorni opažajo, da so predvsem različne zabave in pikniki, pa tudi obletnice in pogrebi glavni viri hitrega širjenja okužb. Vnovič zato vse državljanke in državljane in ostale prebivalce pozivajo k upoštevanju omejitev glede zbiranja. Le tako bomo lahko zamejili širjenje okužbe. Predvsem pa vzdržujmo nujno potrebno medsebojno razdaljo.

Zdravstveni inšpektorat še vedno preverja upoštevanje nošnje maske. Od začetka veljavnosti odloka (4. september) so obiskali že 1093 različnih objektov in izdali 34 glob fizičnim osebam zaradi neuporabe zaščitne maske v zaprtem javnem prostoru.

V ponedeljek, 14. 9., so inšpektorji obiskali 98 različnih objektov, kjer so poleg upoštevanja priporočil NIJZ-ja preverjali predvsem obvezno nošenje maske. Pregledali so 46 gostinskih obratov, 48 trgovin in obiskali tudi štiri prireditve. Izdali so dva plačilna naloga zaradi nenošenja zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih in sicer ponovno zaposlenim v gostinstvu. Neskladnosti v zvezi z razkuževanjem rok ni bilo ugotovljenih.

 

* Naslovna fotografija: Freepik

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon