Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Včeraj dve manjši prometni nesreči na Ajdovskem

Včeraj so policisti na Ajdovskem obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se na srečo končali le z lažjimi poškodami in z zvito pločevino. Voznik se je na cesti med Colom in Predmejo prevrnil na streho, v Ajdovščini pa je voznica trčila v manjši zid.

Včeraj, 14.  septembra ob 13.20 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti Col – Predmeja (Občina Ajdovščina) in v kateri je bil udeležen 65-letni voznik osebnega avtomobila. Z ogledom kraja prometne nezgode so prometni policisti ugotovili, da je omenjeni voznik vozil po turistični cesti iz Cola  proti  naselju  Gozd. Ko je pripeljal v desni pregledni  ovinek, ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. Z vozilom je zapeljal levo preko kratke prekinjene ločilne črte na levo  stran vozišča, nato pa po makadamski bankini. Pri tem je s prednjim levim delom avtomobila trčil v drevo ob levi strani vozišča; po trčenju se je vozilo prevrnilo na streho. V prometni nesreči je bil voznik predvidoma lažje telesno poškodovan. Po nezgodi so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, vozniku je bila kasneje zdravniška pomoč nudena v ZD Ajdovščina. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vožnja z vozilom po cesti, kršitev 37. člena ZPrCP) bo vozniku izdan plačilni nalog.

Le nekaj minut za tem, pa so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Ajdovščini in v kateri je bila udeležena 24-letna voznica osebnega  avtomobila. Po sedaj zbranih podatkih je voznica pravilno vozila po enosmerni ulici, pri tem pa spregledala manjši zid na desni strani in s prednjim  desnim  delom  avtomobila trčila v zid. V nezgodi voznica ni bila poškodovana. Poleg  policistov  PP Ajdovščina so na kraju posredovale tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci ZD Ajdovščina. Zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

Včeraj, 14.  septembra ob 19.43  uri, so policiste obvestili o povoženju divjadi na območju naselja  Višnje (Občina Ajdovščina) s strani voznika osebnega avtomobila. Slednji je vozil po regionalni cesti  Podkraja proti naselju Višnje. Med vožnjo na tej relaciji mu je z njegove desne strani na vozišče  pritekla divjad (lisica), voznik pa jo je zadel s sprednjim desnim delom avtomobila. Na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjajo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu,  da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod  divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta  poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon