Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Polna malha ajdovskih uvrstitev na reliju v Železnikih

Rok Turk (Hyundai I20 R5) je zmagovalec relija Železniki, druge preizkušnje državnega prvenstva v zaradi pandemije novega koronavirusa precej okrnjeni sezoni 2020. Na sprinterski dirki je bil drugi Aljoša Novak (Škoda Fabia R5), tretji pa Aleš Zrinski (Ford Fiesta R5). Martin Štucin in Janko Čebron sta tokrat ostala brez uvrstitve, do cilja pa je prišlo kar nekaj ajdovskih posadk.

Tradicionalni datum relija Nova Gorica je tokrat zasedla preizkušnja v Železnikih, priljubljeni novogoriški reli pa je letos žal odpovedan.  Dirka je imela start in cilj na Soriški planini nad Podbrdom, dirkači pa so se na progi, ki je vsebovala številne ovinke, približali tudi smučišču Cerkno. Tako kot lansko leto sta z relijem najhitreje opravila državna prvaka Rok Turk in Blanka Kacin. Posadka v Hyundaiu I20 R5 resnih težav na poti do zmage ni imela. Še najbližje jima je prišla posadka Aljoša Novak-Jaka Cevc, ki je bila na vseh hitrostnih preizkušnjah druga in naposled zaostala 31 sekund.

Fotografija: Janko Čebron

Ajdovski dirkači tokrat niso imeli pretirane sreče. Zaradi težav z avtomobilom sta reli predčasno zaključila Martin Štucin in Aljaž Bratož, Janko Čebron pa je odstopil po trčenju v ograjo. Med starodobniki sta zmago slavila Miran Fabjan in Grega Žvokelj z Lancio Delta Integrale, v Yugo pokalu pa sta Matija Potrata in Marko Nabergoj osvojila tretje mesto. Dirka je uspela tudi posadki Primož Kačič - Aljaž Černigoj (MG ZR 105), fanta sta končala na 29. mestu v generalni uvrstitvi.

Člana ajdovskega AK Motorspoort Marko Grossi in David Kavčič sta zasedla odlično 6. mesto v generalni razvrstitvi, 5. mesto drzavnega prvenstva, 1. mesto v diviziji CEZ3 in 1. Mesto DIV2. Kot članica AK Ajdovscine Motorsporta je dirko na 4. mestu yugo pokala zakljucila ekipa s sovoznico Rebeko Kobal. 4. mesto divizije 2 je zasedla tudi ekipa s sovoznikom Vilijemom Čibejem. Sovoznik Matej Praček, ki  je dirko koncal na 7. mestu DIV 2, Blaž Benčina in Nives Cotič, člana ajdovskega kluba Modri dirkač sta dirko zakljucila na 6. Mestu DIV3, mlada sovoznica Lara Bratina se je na dirki pojavila v edini ženski ekipi, a žal nista uspeli do ciljne rampe. Prvič smo bili deležni predstave Curk Erika in Curk Tima, ki dirke žal prav tako nista zaključila. Do cilja je prišla tudi posadka Marjan Kobal in Kristjan Prelaz (VW Polo 1.4 16V).

Vse rezultate najdete na tej povezavi.

Nadaljevanje sezone 2020 v DP še ni povsem jasno. Potrjen naj bi bil oktobrski rally Idrija, omenja pa se tudi možnost udeležbe slovenskih posadk na rallyju v Poreču, če bodo okoliščine to dopuščale.

 

* Naslovna fotografija: Avtoportret.si

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon