Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zunanji ministri na delovnem kosilu v vinski kleti Guerila na Planini

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je danes na Brdu pri Kranju gostil zveznega ministra za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije Alexandra Schallenberga, ministra za zunanje zadeve Češke republike Tomáša Petříčka in ministra za zunanje zadeve Slovaške Ivana Korčoka. Delovno kosilo so si visoki politični predstavniki privoščili v vinski kleti Guerila na Planini nad Ajdovščino.

Ministri so na tretjem neuradnem srečanju pobude Central 5 velik del razprave posvetili usklajevanju ukrepov ter blažitvi gospodarskih in družbenih posledic pandemije covid-19. Ministri so se dogovorili za redno koordinacijo na ravni generalnih direktorjev glede usklajenega sprejemanja ukrepov v zvezi s Covid-19, s čimer so nadgradili neformalno pobudo. Strinjali so se, da je nujno na eni strani upoštevati ukrepe in ohraniti zdravje državljanov, pri tem pa ne ohromiti naših gospodarstev. Minister dr. Logar je ob tem poudaril, da si nobena od držav ne želi ponovitve scenarija, ki smo ga videli ob prvem izbruhu epidemije spomladi. Ministri so podprli napore EU za usklajeno odzivanje in enakomerno ukrepanje držav članic.

Zunanji ministri na delavnem kosilu na Planini nad Ajdovščino

Tema pogovora so bile tudi razmere v Belorusiji, o čemer so se politiki  pogovarjali na kasnejšem delovnem kosilu. Simbolično, ob današnjem prazniku vrnitve Primorske, je visoke goste vojaški helikopter pripeljal na ajdovsko letališče, od koder so se nato zapeljali na Planino nad Ajdovščino. Sprejeli in pogostili so jih v vinski kleti Guerila, ki slovi po biodinamičnih vinih. Srečanje ministrov se je zaključilo okrog 20. ure zvečer.

Srečanje zunanjih ministrov na Planini nad Ajdovščino

 

* Vir in fotografije: Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon