Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Brez golov na derbiju v Biljah

Nogometno igrišče v Biljah je danes gostilo primorski derbi drugoligaškega prvenstva med Biljami in Primorjem. Okrog 300 gledalcev je videlo zanimivo predstavo obeh moštev, a brez izrazitih priložnosti za zadetek. Tako je ob koncu ostalo pri začetnem izidu 0:0.

Kljub sredinem terminu in kljub istočasni kraljevski etapi na Tour de France se je na stadionu v Biljah zbralo okrog 300 nogometnih navdušencev, med njimi kar precej tudi iz Ajdovščine. Primorski derbiji so vedno zanimivi in podobno je bilo tudi tokrat. Vroče in soparno vreme na igralce ni kaj dosti vplivalo saj so oboji pokazali precej želje in volje po zmagi.

Trener Primorja Andrej Komac je po dveh zaporednih porazih malce prevetril postavo rdeče črnih, tako smo na vratih videli golmana Zagomilška, v prvi enajsterici pa se je znašel tudi srbski novinec v ajdovskem moštvu, Karišić. V tekmo so malce bolj agresivno stopili domači igralci, ki so imeli v prvem delu več posesti žoge kot igralci Primorja, a do resnejše priložnosti jim ni uspelo priti. Ajdovska obramba je delovala zelo zanesljivo in uspešno zapirala vse poti v svoj kazenski prostor. Tudi nogometaši Primorja so nekajkrat nevarno zapretili in z malce več zbranosti v napadu, bi imel biljenski vratar več dela kot sicer. 

Bilje : Primorje

Podobno sliko smo spremljali tudi v drugem polčasu, igralci obeh ekip so navdušili gledalce z visokim tempom in borbenostjo za vsako žogo. Polpriložnosti so se vrstile na obeh straneh, vedno pa je nekaj malega zmanjkalo za nevarnejši zaključek. V 76. minuti tekme je domači igralec Slavec prejel drugi rumeni karton in moral z igrišča. Primorje je nato zagospodarilo na igrišču, Bilje pa so se osredotočile na obrambo, a obenem nevarno prežale iz protinapadov. Kljub vsemu sta oba vratarja ostala brez pretiranega dela in tekma se je tako končala z najbolj pravičnim rezultatom, 0:0. V taboru Primorja so s točko vendarle lahko zadovoljni, po dveh zaporednih ničlah je pozitiven rezultat prišel še kako prav. Sledi sobotno domače srečanje proti ekipi Šmartno 1928, ki je danes, doma, visoko izgubila proti lendavski Nafti, bilo je kar 0:10. Tekma se na mestnem stadionu v Ajdovščini prične ob 16. uri. 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon