Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Z E-kolesi visoko nad Vipavsko dolino

Na kolesarski izlet kar iz domačega naslanjača! Zanimivo kolesarsko turo in posebnosti ob njej vam predstavljamo v video obliki. Vipavska dolina nudi s svojimi izjemnimi geografskimi in klimatskimi posebnostmi, ogromno možnosti za kolesarjenje. Celo leto lahko kolesarimo tako z gorskimi kot cestnimi kolesi, številne poti pa poskrbijo, da vsakdo najde sebi primeren izziv!

V zadnjih letih je zanimanje za električna kolesa vse večje, tako pri domačinih kot turistih. V Vipavski dolini je tako na voljo izposoja e-koles, s katerimi lahko odkrivate območje sami, s pomočjo novega zemljevida destinacije. Za posebno, brezskrbno doživetje, izberite voden kolesarski izlet. Ajdovski RockVelo, ki zadnja leta intenzivno razvija kolesarski turizem na območju Vipavske doline, tokrat predstavlja nekaj novega. V video blogu vas popeljejo z E-kolesi preko Nanoške planote na vrh Nanosa. Od tam sledi spust mimo Abrama, potem pa vzpon čez Col na Sinji vrh, ki je idealna točka za postanek s kosilom. V drugem delu izleta kolesarijo po Gori, obiščejo Otliško okno ter razgledišče na Predmeji, preden se po gorskokolesarski poti spustijo v Ajdovščino - na novo obnovljeni Lavričev trg. 

Sliši se naporno, a z električnimi kolesi je tak izlet na Nanos dosegljiv tudi kondicijsko manj pripravljenim rekreativcem!

Rock Velo izlet na Nanos

Pot nam na zabaven način predstavita “lokalca”: Ema Štrancar (“Ema iz Wajdušne”) in Aleksej Dolinšek. Ema je bivša tekmovalna kolesarka, Aleksej pa kolesarski trener in vodič. Z video predstavitvami kolesarjenja po Sloveniji sta začela v pomladnih mesecih, ko je pandemija Covid-19 prizadela tudi šport in turizem. Čas, ki bi ga sicer namenila kolesarskim dirkam in vodenju kolesarskih turistov, sta tako namenila vsebinam, ki na lep način predstavljajo kolesarske lepote Vipavske doline ter Slovenije nasploh. V juniju smo si tako lahko ogledali cestno kolesarjenje po Vipavski dolini z vzponom na Nanos. Ema in Aleksej sta prekolesarila tudi najbolj znamenite kolesarske vzpone po Sloveniji, zato bomo v jeseni lahko gledali tudi “Kraljevsko etapo” preko Vršiča in Mangrta ter znamenito traso Maratona Alpe.

Premiero E-kolesarjenja čez Nanos si lahko ogledate na spodnjem YouTube posnetku. Prepričani smo, da vas bo video izlet navdušil in se tudi sami kmalu odpravite po tej poti!

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina, #oglas, #kolesarstvo

Kolofon