Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prekrasen zadetek Maje Svetik za točko Krimovk v Rusiji

Rokometašice Krima so odigrale drugi krog nove sezone Lige prvakinj. Na težkem gostovanju v Rusiji, pri ekipi Rostov Don, so zasluženo osvojile točko. Za končni izid 23:23 ima veliko zaslug tudi Ajdovka Maja Svetik, ki je v zadnji sekundi srečanja dosegla odločilni zadetek za veliko točko Krimovk.

Rokometašice Krima Mercatorja so na drugi tekmi EHF Lige prvakinj po izredno napeti končnici prišle do izjemno pomembne točke proti ruskemu Rostov Donu. Slovenske prvakinje so bile v prejšnjem kolu blizu presenečenju proti norveškemu Kristiansandu, a jim je malo zmanjkalo za preobrat. Tokrat jih je čakalo gostovanje v Rusiji proti tekmecu, ki se zadnja leta redno uvršča v vrh evropskega klubskega rokometa.

Rokometašice Krima so ves čas tekme držale stik z Rusinjami, nekajkrat so celo povedle. V končnici pa so obdržale dovolj moči in koncentracije za zelo pomembno točko. Za veselje v ekipi trenerja Uroša Bregarja je poskrbela Maja Svetik, ki je v zadnji sekundi izjemno zadela prazna vrata ruskih rokometašic. Rusinje so  pred tem dosegle dva zaporedna zadetka in ušle na 23:21, da Silva Vieira je s črte sedmih metrov dosegla zadetek za 23:22. V zadnjih 19 sekund srečanja so domačinke vstopile brez dveh izključenih igralk, izgubile žogo in Svetikova je s 30 metrov poskrbela za eksplozijo veselja. 

Tigrice na poti domov čaka postanek v Frankfurtu, kjer bodo opravile obvezno testiranje. Po prihodu domov jih v ponedeljek znova čaka domača tekma državnega prvenstva proti Zagorj (ob 18.40), nato pa bodo teden posvetile pripravi na tretjega evropskega nasprotnika. Pred reprezentančnim premorom se bodo ljubljanske rokometašice pomerile proti danskemu Esbjergu. Tretja evropska tekma, ki je na sporedu v soboto, se bo v dvorani Stožice začela ob 18.00.  

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: »Vedeli smo, da bo tekma proti Rostovu res težka. Pripravljali smo se na igro Vyakhireve in mislim, da smo opravili kar dobro delo. Po tekmi proti Vipersu smo se dodatno mentalno pripravili na morebitno izenačenje v zadnjih desetih minutah. V zaključku smo imeli nekaj sreče, za točke, kot je današnja proti Rostovu, moraš v športu včasih imeti tudi nekaj sreče.«

 

Naslovna fotografija: RK Krim

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon