Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dobre predstave mladih motoristov na evropskem prvenstvu v Italiji

Trojica domačih voznikov se je zelo dobro odrezala na evropskem prvenstvu v mini cestno hitrostnem motociklizmu, ki ga je konec tedna gostila italijanska Adria. Najvišje se je prebil Tian Krševan, ki je v svojem razredu zasedel odlično četrto mesto.

Od petka 18. do nedelje 20. septembra 2020 je bilo dirkališče Adria International prizorišče ostrih bojev za evropske naslove v mini cestno hitrostnem dirkanju. V posameznih kategorijah se je z licenco AMZS za čim boljša mesta borilo pet slovenskih tekmovalcev, od tega trije iz ajdovskega konca.

V razredu ohvale 160 je Slovenijo zastopal Filip Lah, ki je predvsem nabiral izkušnje v neizprosni mednarodni konkurenci. Prvo dirko je ciljno črto prečkal dvanajsti, enako kot tudi v drugi vožnji, prav tako pa je dvanajsto mesto zasedel tudi v skupni razvrstitvi.

Enej Krševan je imel v kategoriji ohvale 190 s petim časom kvalifikacij lepo izhodišče, a se mu prva dirka ni posrečila, saj je po napaki v cilj pripeljal šele deveti. V drugo je tudi malce jezen vozil bistveno bolje, saj je zasedel peto mesto, v skupnem seštevku pa je pristal na sedmem mestu.

Enejev mlajši brat Tian Krševan je tekmoval v razredu ohvale 110. V kvalifikacijah je prvi štartni položaj zgrešil le za 24 stotink sekunde in je postavil tretji čas. Na prvi dirki je takoj prevzel vodstvo in vodil vse do polovice dirke, potem pa ob prehitevanju počasnejšega voznika za en krog napravil manjšo napako, kar sta izkoristila dva najbližja zasledovalca in ga prehitela. V cilj prve vožnje je pripeljal na tretjem mestu. V drugi vožnji je slabše štartal, a se s četrtega mesta vseskozi boril za drugo mesto. Na koncu je za tretjim zaostal samo 24 tisočink sekunde in zasedel četrto mesto, kar je pomenilo, da je tudi v skupnem seštevku prvenstvo končal na četrtem mestu.

 

* Vir: AMZS

* Naslovna fotografija: Darko Lah

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #motociklizem

Kolofon