Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vipavska vina prejela prestižna priznanja Decanter

Znani so rezultati največjega in najvplivnejšega ocenjevanja vin na svetu – Decanter World Wine Awards (DWWA). Za slovenske vinarje je to rekordno leto, saj so skupno prejeli 186 medalj, od tega pa kar pet platinastih. Med njimi najdemo tudi vinarstvo Krapež in vinarstvo Marc iz Vipavske doline. Čestitke.

Slovenski vinarji so letos na Decanter World Wine Awards (DWWA) skupno prejeli kar pet medalj najžlahtnejšega leska, kar je največ doslej. Lastniki so Primorci. Tri platinaste medalje so romale v Goriška brda, dve pa v Vipavsko dolino. Domače vitrine v Brdih so si tako s platinasto medaljo oplemenitili v kleteh Bjana (cuvee prestige extra brut, letnik 2015), Ščurek (up rebula, 2016), Marjan Simčič, medtem ko so platinaste medalje za Vipavsko dolino priborili v kleteh Krapež (malvazija, 2018) in Marc (pinela, 2019). Vsa omenjena vina so prejela 97 točk.

Pri vinarski družini Marc, ki domuje na Slapu pri Vipavi, so bili priznanja seveda izjemno veseli in ob tem dejali tole: "Zelo smo veseli priznanja. To je dokaz, da delamo dobro in preudarno. Daje nam zagon in moč za naprej ter odgovornost, da bomo vsi skupaj še naprej pili vrhunska vina Marc. Najpomembneje od vsega pa je, da je nagrado dobila prav Pinela. S ponosom jo bomo še naprej promovirali doma in v svetu. Zavedamo se njenega potenciala in unikatnosti."

 

* Naslovna fotografija: Vina Marc

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina

Kolofon