Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Najbolj kulturna šola je Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina

Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina si je prislužila naziv najbolj kulturne šole, ki ga izbira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSDK). Letos je naziv kulturna šola prejelo 85 osnovnih šol, ki so zadostile pogojem, v ožji izbor za višja priznanja pa se jih je uvrstilo trinajst. Naziv Kulturna šola pa sta prejeli še Osnovna šola Dobravlje in Osnovna šola Šturje. Čestitke.

Kot je v obrazložitvi zapisala komisija, je vrednost kulturnega udejstvovanja učencev in mentorjev zmagovalne šole med drugim v tem, da je to prepoznano širše v lokalni skupnosti. Povezujejo se namreč z različnimi organizacijami, društvi in posamezniki iz lokalnega okolja.

"Naziv Naj kulturna šola je za nas spodbuda in zagon za nadaljnje delo in upam, da nam bo tudi trenutna situacija to omogočala. Maske in maloštevilno občinstvo nas spravljajo v žalost, a trudimo se iskati nove poti, na primer s pomočjo tehnologij. Vsekakor ne bi zmogli tudi brez podpore občine in lokalne skupnosti. Mislim, da smo s pridobitvijo tega naziva stopili v velike čevlje, a se bomo zavzeto pripravljali za naslednje leto, ko bomo gostili zaključno prireditev. Ker je to priznanje za celo šolo, torej tudi za podružnično šolo Lokavec in oddelke s prilagojenim programom, smo nanj zelo ponosni!," so besede ravnateljice Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina Irene Kodela Krašna povzeli pri skladu.

Letos je naziv kulturna šola prejelo kar 85 osnovnih šol, ki so zadostile pogojem, v ožji izbor za višja priznanja pa se jih je uvrstilo trinajst. Poleg naziva Naj kulturna šola so podelili še priznanja v kategorijah, vezanih na velikost šole, in za posebne dosežke na devetih kulturnih področjih. Priznanja je podelil mag. Marko Repnik, direktor JSKD, lanska nosilka naziva Naj kulturna šola, Osnovna šola Boštanj, pa je poskrbela za pester kulturni program.

Poleg naziva Naj kulturna šola so včeraj podelili še priznanja v kategorijah, vezanih na velikost šole, in za posebne dosežke na devetih kulturnih področjih. Dve priznanji sta prav tako prejeli primorski šoli, priznanje za posebne dosežke na področju kulturne dediščine je prejela OŠ Dušana Muniha Most na Soči, za posebne dosežke na področju zborovske dejavnosti pa je bila nagrajena OŠ Franceta Bevka Tolmin.

 

* Vir: STA

* Naslovna fotografija: Matej Maček

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šolstvo, #izobraževanje

Kolofon