Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zlata medalja v Novem Sadu za destilarno Laske

Ne le vinarji iz Vipavske doline, tudi žganjekuhci pridno pobirajo nagrade za svoje izdelke in tako skrbijo za promocijo naše doline. Pred dnevi je potekal že 87. Kmetijski sejem v srbskem Novem Sadu, ki se ga je udeležil tudi Klemen Bizjak in za svoje žganje prejel Zlato medaljo.

Destilarna Laske je mlada, pravzaprav butična destilarna, ki si šele utira pot na tržišču žganjekuhe. Njen lastnik, Klemen Bizjak iz Cola nad Ajdovščino, je v zadnjih letih precej časa posvetil učenju in tradiciji žganjekuhe in si tako pridobil dovolj znanja, da svoje izdelke lahko ponudi tudi drugim.

Da mu gre destilacija žganih pijač odlično od rok, dokazuje Zlata medalja, v kategoriji "Vina i jaka piča", ki jo je za svoj Tropinovec 2018, prejel v Novem Sadu, na enem izmed najpombnejših kmetijskih sejmov v Srbiji. "Za nagrado in rezultat sem izvedel že tri tedne nazaj, ko so me poklicali iz sejma in mi čestitali. Malo mi je bilo žal, ker se  nisem uspel udeležiti same podelitve. Zahvaljujem se vsem tistim, ki mi pomagajo v moji mini butični destilarni in pri ustvarjanju zgodbe destilarne Laske", je svojevrsten uspeh pokomentiral Bizjak. Strokovna komisija novosadskega sejma je v oceno prijela 163 vzorcev. Vina in žgane pijače so prihajale iz Srbije, Republike Srbske, Bosne in Hercegovine, Slovenije, Črne gore in Hrvaške.

Destilarna Laske

Destilarno Laske lahko spremljate na njihovi spletni strani www.laske.si in na njihovem Instagram profilu.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina

Kolofon