Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nogometaši Primorja brez gola in brez točk proti Roltek Dobu

Mestni stadion v Ajdovščini je gostil nogometni spopad med Primorjem eMundio in ekipo Roltek Dob. Kljub solidni igri domačih, so točke odšle v osrednjo Slovenijo, največji krivec za to, pa je neučinkovitost rdeče črnih, ki tudi iz najlepših priložnosti težko zadanejo gol. Ajdovci čakajo na zmago že vse od 22. avgusta.

Še pol ure pred začetkom srečanja na Mestnem stadionu v Ajdovščini je kazalo, da morda tekme sploh ne bo. Dež je lil kot iz škafa. A kot da bi nekdo tam zgoraj vedel, je ravno ob začetnem sodniškem žvižgu nehalo deževati in srečanje med Primorjem eMundio in Roltek Dobom je nato ves čas potekalo v suhem vremenu, deloma celo sončnem. Nekaj kapljic dežja je, kako zanimivo, padlo le med odmorom, ko so bili nogometaši v slačilnicah. A tudi to ni pomagalo igralcem v rdeče črnih dresih, da bi se končno dokopali do nove zmage, ki jo pogrešajo že dober mesec dni. Še več, vse skupaj ni bilo dovolj niti za točko, ki bi si jo Ajdovci, po prikazanem, več kot zaslužili. Primorje igra namreč čisto spodoben nogomet, konkurenčen, tudi všečen za gledalce, a na koncu, žal, štejejo le zadetki. Prave poti do mreže pa četa trenerja Andreja Komca ne najde. Nekaj ima vmes športna sreča, ki že tedne ignorira ajdovske nogometaše, precej pa so si za svojo neučinkovitost krivi igalci sami.

Primorje eMundia - Roltek Dob

In tako se je odvila tudi sobotna tekma, pred okrog 200 gledalci, ki so jo rdeče črni odigrali proti trenutno tretjeuvrščeni ekipi 2SNL. Igralci Doba, ki jih s klopi vodi Simon Sešlar, so gol uspeli zabiti, domači pač ne. Gostje niso pokazali nič posebnega, bili večino tekme v podrejenem položaju, a Dino Zenkovič je v 29. minuti, streljal dovolj natančno, v desni kot sicer zanesljivega vratarja Jana Zagomilška, da je žoga končala v mreži. Primorje je nato ves čas pletlo mrežo okrog kazenskega prostora gostov, si pripravilo več kot dovolj lepih priložnosti za gol, vendar je mreža vratarja Tratnika ostala nedotaknjena, zatresla se je le prečka. Junak srečanja bi lahko postal Žan Leban, a domači napadalec je kar trikrat žogo poslal povsod drugod, le v mrežo ne.

Daleč od tega, da ajdovskim nogometašem teče voda v grlo, a ob zelo izenačeni konkurenci, so točke nujno potrebne. Lepa priložoznost zanje bo že sobotno gostovanje v Dekanih, pri zadnjeuvrščenemu Jadranu.

Primorje eMundia - Roltek Dob

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon