Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Točka Boreasa na domačem srečanju z Idrijo

V Enotni primorski ligi je ekipa Boreas Ajdovščina, na domačih tleh, remizirala proti ekipi Idrije, ajdovske nogometašice so doživele visok poraz v Pomurju, Fama Vipava je remizirala v Mirnu, nič kaj obetaven začetek v sezono pa so si privoščili Kixi.

V soboto pozno popoldan je bila odigrana tekma petega kroga EPNL. Boreas Ajdovščina so se pomerili z ND Idrija. Ekipi sta se po zadnjem sodniškem žvižgu razšli z neodločenim rezultatom 1:1. Edini gol za Ajdovce je ponovno dosegel Aleksander Bratina. Začetek tekme je prinesel veliko borbe na sredini igrišča, vendar sta obe ekipi igrali disciplinirano in nasprotniku nista pustili, da bi razvijal igro in prišel do ugodnega položaja za napadalnejšo akcijo. Idrija ja prevzemala pobudo in v 26. minuti po lepi akciji preko Subana prišla do vodstva 1:0. V 40. minuti pa je v njeni obrambi prišlo do nekaj neodločnosti in spolzka žoga je po strelu Bratine zletela v mrežo. Zasluženo izenačenje ajdovske ekipe. V drugem delu so gledalci videli podobno igro, a nobeni ekipi ni več uspelo zatresti mreže. V tem tednu Borease čakata kar dve tekmi. Najprej se bodo v sredo, v pokalu MNZ, v Ajdovščini, pomerili z ekipo Brd, nato pa v soboto odhajajo na prvenstveno tekmo v Korte.

Fotografija: Zenskaliga.si

Močno oslabljene Ajdovke, ki so v Bratoncih pogrešale več kot polovico standardnih igralk, niso bile kos razigranemu Pomurju. Beltinčanke so pred drugim derbijem sezone samozavest okrepile z visoko zmago. Osemkrat je zadela Špela Kolbl, petkrat je bila uspešna Nina Kajzba, gol manj je dodala Neli Hofman, “hat-tricka” se je veselila Sara Makovec, zmago pa sta dopolnili še Kaja Korošec in Špela Rozmarič. Skupno torej kar 23 golov v mreži Ajdovk. Ajdovke so v vetrovne Bratonce pripotovale s pošteno zdesetkano zasedbo. Luka Kompara tako ni mogel računati na kapetanko Saro Ušaj, Neli Lah, najboljšo strelko kadetske ekipe Gajo Bizjak, vratarko Jano Ličen, Natašo Maksimović, Nino Bolčina, Branko Ferjančič, Evo Sulič. Ajdovke so doživele enega najvišjih porazov v zadnjih letih, a si kljub temu zaslužijo pohvale za Fair-play saj so kljub številnim odsotnostim zoperstavile vodilni ekipi lige.

V 3SNL-Zahod so igralci Fame Vipava odšli na gostovanje v Miren. Domača Adria je točko rešila tik pred koncem srečanja, ko je bil uspešen Matej Žižmond. Vipavo je v vodstvo, v 76. minuti, povedel Andrej Lukač. Igralce v zelenih dresih najdemo na osmem mestu lestvice, v prihodnjem krogu pa jih doma čaka srečanje proti Tolminu. V soboto, ob 15. uri.

Začelo se je tudi prvenstvo v 2. Slovenski malonogometni ligi. Doslej so bili odigrani trije krogi, ajdovski Kixi pa še čakajo na prve točke. V soboto so na domačih Policah gostili ekipo ŠD Extrem in izgubili z 2:4. Za Kixe sta zadela Anej Batistič in Vladimir Đurić. Sledi še eno domače srečanje, proti mariborskemu Miklavžu. V soboto, ob 16. uri.

 

* Naslovna fotografija: NK Idrija

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #futsal

Kolofon