Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

45 minut vonja po senzaciji v Ajdovščini

Približno 50 ljubiteljev nogometa si je včerajšni večer popestrilo z ogledom pokalne nogometne tekme med Boreas Ajdovščino in ekipo Brd. Na igrišču z umetno travo, pod žarometi, je drugoligaš potrdil svojo premoč in zmagal z 1:6. A velja pohvaliti tudi domačo ekipo, ki se je prvih 45 minut odlično upirala in odšla na odmor z zadetkom prednosti.

Pokalna srečanja so vedno zanimiva in nemalokrat postrežejo z zanimivimi presenečenji. Tudi v Ajdovščini je včeraj prvih 45 minut močno dišalo po senzaciji. Amaterska ekipa Boreas Ajdovščina se je namreč odlično upirala favoriziranim Brdam. Požrtvovalna in agresivna igra domačih je povzročala tekmecem kar precej težav in v polju ni bilo zaznati razlike med moštvom, ki tekmuje v 2SNL in moštvom, ki se bori v Primorski članski ligi. Še več, v 34. minuti so Ajdovci izpeljali šolski protinapad, lepo podajo Klemna Sluge pa je izkoristil kapetan Dejan Žižmond ter poskrbel za nepričakovano veselje na tribuni. Do konca prvega dela se izid ni več spremenil in Boreas je odšel na odmor s presenetljivim vodstvom.

V nadaljevanju srečanja so Brici vendarle pokazali svojo premoč in hitro rezultat spreobrnili v svojo korist. Po desetih minutah igre je bilo na semaforju že 1:2. Domačim so vidno pošle moči, prišlo je do manjših poškodb, na klopi pa ni bilo pravih menjav. Brda so tekmo rutinirano pripeljala do zaključnega piska sodnika, vmes pa jim je uspelo še štirikrat zatresti mrežo domačega vratarja Furlana.

NK Boreas Ajdovščina - NK Brda

Kljub porazu gredo čestitke domačim igralcem, predvsem za predstavo v prvem polčasu. V soboto čaka ekipo Boreas nova tekma, tokrat prvenstvena. Ob 16. uri se bodo na Stadionu Maliju na Obali pomerili proti ekipi NK Korte.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon