Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Primorje tudi iz Dekanov praznih rok

Drugoligaška nogometna tekma med dekanskim Jadranom in ajdovskim Primorjem se je končala z gladko zmago domačih, ki so bili boljši s 3:0. Neučinkovitost rdeče črnih še kar naprej traja, fantje so v enajstih krogih dosegli le sedem zadetkov. Na gostovanju so izgubili tudi Boreasi, zadovoljni pa so lahko v taboru Kixov, saj so prišli do prve zmage v novi sezoni.

Precej prometa in nič dobička. Tako bi lahko na kratko opisali sobotno srečanje v Dekanih, med domačim Jadranom in Primorjem eMundio. Znova se je pokazalo, da ima ajdovska ekipa največ težav v napadu saj žoga nikakor ne najde poti do mreže. Rdeče črni so predvsem v prvem polčasu prevladovali na igrišču, si ustvarili nekaj lepih priložnosti, a domačega vratarja niso uspeli premagati. Še najbližje zadetku je bil Amel Džuzdanović, vendar se domači vratar ni pustil ukaniti.

Fotografija: NK Jadran Dekani

Tudi drugi polčas se je začel podobno, s pobudo Primorja in znova z neučinkovitostjo v napadu. Jakob Kodermac bi lahko prekinil svoj strelski post, a mu je vratar Jurca ubranil strel iz bližine. Domači so potrpežljivo čakali na svojo priložnost in jo dočakali v 56. minuti. Rok Jakomin je ostal sam znotraj kazenskega prostora Primorja in zanesljivo premagal vratarja Zagomilška. Precej podobna akcija je domačim uspela tudi v 69. minuti, končni izid pa je v 77. minuti, s strelom z glavo, postavil Mai Mittendorfer. Ajdovci so sicer poskušali priti do vsaj častnega zadetka, vendar brez uspeha.

Kljub porazu Primorje še vedno drži "varno" enajsto mesto na lestvici, a razlika do dna je vse manjša. V prihodnjem krogu prihajajo v Ajdovščino vodilne Kalcer Radomlje.

Tudi druga ajdovska nogometna ekipa, Boreas, je gostovala na Obali. In doživela podobno usodo kot Primorje. Domače Korte so bile boljše, končni izid pa 6:1. Za Ajdovce je edini gol dosegel Dejan Žižmond. Prihodnji teden v Ajdovščino, v 7. krogu EPNL, prihaja ekipa Komna. Na umetni travi za športnim centrom Police se bo tekma pričela ob 17.00. 

Za malce nogometnega zadovoljstva v Ajdovščini pa je poskrbela malonogometna ekipa KIX. V 4. krogu drugoligaškega prvenstva so fantje zabeležili prvo zmago. Na domačem parketu je padla mariborska ekipa Miklavž TBS.  Domači so si zmago priigrali v zadnjih minutah, ko sta bila uspešna najprej Andrej Vanceta in takoj zatem še Anej Batistič. Oba sta se po dvakrat vpisala med strelce, enkrat pa je mrežo gostov zadel Emir Redžo. Prihodnjo soboto bodo Ajdovci gostovali v Postojni.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #futsal

Kolofon