Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ob rekordnih 411 okužbah, tri v občini Ajdovščina

V soboto je bilo po 2956 testiranjih potrjenih rekordnih 411 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 158 bolnikov s covidom-19, 27 jih potrebuje zdravljenje v intenzivni negi. Nove tri primere okužbe smo zabeležili tudi v občini Ajdovščina, dva primera pa v občini Vipava.

Število bolnikov s covidom-19, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, je naraslo na 158, kar je devet več kot dan pred tem - petnajst bolnikov je bilo hospitaliziranih na novo, šest pa jih je uspešno prestalo bolnišnično zdravljenje. Naraslo je tudi število bolnikov, ki potrebujejo oskrbo v intenzivni negi - po zadnjih podatkih je takšnih 27, kar je šest več kot dan pred tem. Število bolnikov s covidom-19, ki potrebujejo pomoč medicinskega ventilatorja ostaja nespremenjeno -14. V prvem valu se je v slovenskih bolnišnicah največ bolnikov s covidom-19 zdravilo 30. in 31. marca, in sicer 119.

V občini Ajdovščina so bile zabeležene tri nove okužbe, skupno v zadnjih dveh tednih pa 23. Tudi v sosednji Vipavi so potrdili dve okužbi, v zadnjih dveh tednih pa šest. Devet okužb je bilo zabeleženih v občini Idrija, štiri pa v Novi Gorici.

 

* Naslovna fotografija: Freepik

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon