Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Uredili požarno pot na ajdovski Škol

Tisti, ki se radi gibljete na svežem zraku in ki za svojo pot izberete stezice čez ajdovski Škol ste zagotovo že opazili novo požarno pot, ki nadaljuje asfaltni dostop s strani Pal. Širša in precej bolj utrjena pot bo odslej zagotavljala večjo varnost in boljši dostop predvsem gasilsko reševalnim službam v primeru požara.

Na pobudo Civilne zaščite je Občina Ajdovščina pristopila k ureditvi požarne poti na Škol, ki bo omogočila neprimerljivo boljše pogoje za zagotovitev požarne varnosti in lažjo dostopnost gasilskih vozil na strmo pobočje Škola in okolice.

Požarna pot ima izhodišče nad športnim parkom Pale in poteka vse do vrha Škola. Pot je bila za zagotovitev požarne varnosti potrebna prenove, saj ni omogočala dostopa z vozili, prehod je namreč oviralo strmo pobočje in ozek skalnat usek na vrhu. Na pobudo Civilne zaščite se je uredilo 70 metrov poti, s strojem razširilo pot in odstranilo ovirajoče skale, celotno pot pa nasulo in utrdilo z gramozom ter uredilo odvodnjavanje. Na vrhu je sedaj na voljo tudi obračališče, ki gasilskim vozilom omogoča, da vodo pripeljejo na vrh in vozilo nemoteno tudi obrnejo. V načrtu je še postavitev rampe, ki bo drugim vozilom onemogočila dostop po požarni poti, ki je namenjena gasilskim in intervencijskim vozilom. 

 

* Vir: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #promet

Kolofon