Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V občini Ajdovščina včerajšnji testi potrdili 10 novih okužb z Covid-19

Okužbe z novim koronavirusom se v Sloveniji izjemno širijo. Številke so iz dneva v dan višje, tako so torkovi rezultati testiranj zabeležili 707 okužb, opravjenih testov pa je bilo 4902. Številka je močno poskočila tudi v občini Ajdovščina, odkritih je bilo 10 novih okužb, skupno je na našem področju aktivnih 32 primerov.

V torek so v Sloveniji opravili 4902 testa na okužbo z novim koronavirusom, potrjenih je bilo rekordnih 707 okužb, je na novinarski konferenci sporočil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. V bolnišnicah se zdravi 210 bolnikov, od tega jih 35 potrebuje intenzivno zdravljenje. V primerjavi s ponedeljkom se je število novih okužb skoraj podvojilo. V torek je bilo opravljeni največ testiranj doslej.

Vodja oddelka intenzivne terapije infekcijske klinike UKC Ljubljana Matjaž Jereb je danes povedal, da deset odstotkov bolnikov s covidom-19 potrebuje hospitalizacijo, od teh pa 20 odstotkov intenzivno zdravljenje ter da ocenjujejo, da je z novim koronavirusom okužen vsak 150. Slovenec.

Na Primorskem so po podatkih Covid sledilnika včeraj potrdili 54 okužb, in sicer deset v Ajdovščini, devet v Novi Gorici, sedem v Kopru, po štiri okužbe so odkrili v Postojni in Pivki, po tri v Ilirski Bistrici, Divači in občini Šempeter-Vrtojba, po dve v Kobaridu, Idriji, Cerknem, Tolminu in po eno v Izoli, Vipavi in občini Renče-Vogrsko.

 

Statistične podatke o številu okužb z COVID-19 najdete na spletnem mestu Sledilnik.

 

* Naslovna fotografija: Freepik

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon