Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Učenci prvih razredov so prejeli knjižico Zdravi zobje z zdravo prehrano

Vsi učenci prvih razredov v občinah Ajdovščina in Vipava so v začetku šolskega leta prejeli knjižico »Zdravi zobje z zdravo prehrano«. Knjižica je nastala kot plod dolgoletnega dela na področju zobozdravstvene vzgoje in preventive. Pod avtorstvo se je podpisala Damjana Marc, za ilustracije pa je poskrbela Anuša Blažko.

Knjižica je namenjena šolarjem in njihovim staršem v pomoč in motivacijo pri skrbi za ustno zdravje. Junaka knjižice sta JA*BUČKA in KOREN*JAKEC, ki se s pomočjo staršev, medicinske sestre v zobozdravstveni vzgoji in preventivi in rednih obiskov pri zobozdravniku naučita, kako ohranita zdrave zobe. V knjižici je veliko koristnih nasvetov za ohranitev ustnega zdravja. Učence bo spremljala skozi celotno devetletko. Zato morajo učenci in njihovi starši knjižico skrbno varovati.

Kot avtorica knjižice je podpisana Damjana Marc iz Centra za krepitev zdravja Ajdovščina, ki se že več let ukvarja z zobozdravstveno vzgojo in preventivo. Za ilustracije in oblikovanje pa je poskrbela Anuša Blažko.

Zdravi zobje z zdravo prehrano

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šolstvo, #zdravje

Kolofon