Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovščina je bogatejša za 44. ulico

Na zadnji seji Občinskega sveta Ajdovščina so svetnice in svetniki sprejeli Odlok o vzpostavitvi Ulice na Borštu v Ajdovščini. Pobuda za ime ulice je prišla s strani lastnikov tamkajšnjih parcel, s tem pa je mesto Ajdovščina dobilo 44. ulico, zaenkrat najmanjšo in najkrajšo.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je pobuda za vzpostavitev in za ime nove ulice prišla že lani s strani lastnikov tamkajšnjih parcel. Na Borštu je namreč lokalno zemljepisno ime območja, kjer nastaja nova soseska. S pobudo se je strinjala Krajevna skupnost Ajdovščina in sledila je izdelava geodetskega elaborata, pridobivanje mnenj GURS-a ter nato Komisije za standardizacijo zemljepisnih imen. Zadnji korak v kar zahtevni proceduri je bilo sprejetje Odloka o vzpostavitvi Ulice na Borštu v Ajdovščini na septembrski seji ajdovskega Občinskega sveta. Sledi le še označitev ulice na terenu.

Ulica na Borštu je trenutno najmanjša in najkrajša ulica v mestu – meri slabih 80 metrov in bo imela štiri hišne številke. Ulica ni del obstoječega mestnega uličnega sistema, vstop vanjo je urejen z regionalne ceste Ajdovščina – Col. Skupaj z njo ima mesto Ajdovščina 44 ulic. Ulični sistem se sicer v zadnjih letih ni bistveno spreminjal, nastalo pa je nekaj novih ulic v obrtnih conah, na primer Mirce in Pod letališčem.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon