Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kmalu začetek brezplačnega cepljenja proti sezonski gripi

Zdravstveni dom Ajdovščina obvešča, da bodo v ponedeljek, 26. oktobra pričeli s cepljenjem proti sezonski gripi. Po predlogu Zakona o začasnih interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (PKP 5) je cepljenje proti gripi za vse osebe, ki imajo urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje brezplačno.

Na cepljenje morate priti brez simptomov in znakov Covida-19 ter drugih prehladnih obolenj. Zdravstveno stanje se bo preverjalo z vprašalnikom, ki ga boste ob prihodu izpolnili in podpisali. Pri izpolnjevanju vam bodo pomagali študenti medicine in študenti zdravstvene nege. Cepili vas bodo lahko le, če boste na vsa vprašanja odgovorili z NE. Vprašalnik (lahko ga natisnete ter izpolnjenega in podpisanega prinesete s seboj) najdete na TEJ POVEZAVI

Ob prihodu na cepljenje morate upoštevati priporočila glede varne razdalje, pravilnega nošenja zaščitne maske in razkuževanja rok. Na cepljenje prinesite kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Zaradi trenutnega zdravstvenega stanja bo cepljenje letos potekalo izven Zdravstvenega doma, in sicer v Domu krajanov na Cesti, od ponedeljka, 26. oktobra, vse tja do petka, 20. novembra – prvi teden med 7.30 in 11. uro, vse ostale tedne pa od 7.30 do 16.30.

Ob sobotah 7., 14. in 17. novembra bo cepljenje na voljo tudi v Vipavi, in sicer v Gasilskem domu, od 7.30–12.00.

V ZD Ajdovščina nudijo tudi možnost organiziranega cepljenja za zaposlene v podjetjih in drugih ustanovah. Vse dodatne informacije s potekom cepljenja so na voljo v Zdravstvenem domu na elektronskem naslovu: melita.kerkoc@zd-ajdovscina.si.

 

* Vir: Zdravstveni dom Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Freepik

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #zdravje

Kolofon