Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Primorje brez možnosti proti vodilnim Radomljam

Slaba serija rezultatov ajdovskega Primorja se je nadaljevala današnjo soboto. Na Mestnem stadionu so gostovale vodilne Kalcer Radomlje in zasluženo osvojile nove tri točke. Gostje so štirikrat lepo izigrali domačo obrambo, obenem pa prispevali še avtogol za začetno vodstvo domačih. Rdeče črni se vse bolj pomikajo proti dnu drugoligaške lestvice.

Če se v Ajdovščini zaenkrat še lahko »pohvalimo«, da smo obarvani v oranžno, pa so nogometaši Primorja eMundie že globoko v rdečih številkah. Dno lestvice je vse bližje in tudi današnje srečanje z Radomljami ni zaustavilo negativne krivulje ajdovske ekipe. Deževna in mrzla sobota je na tribune privabila okrog 150 najzvestejših privržencev, ki so sicer kmalu po uvodnem pisku sodnika imeli razlog za veselje. V šesti minuti je Primorje izpeljalo lep protinapad, predložek v kazenski prostor pa je s pomočjo gostujočega igralca Blaića pristal v mreži. Prvi gol ajdovskega drugoligaša po kar 327-ih minutah suše. A optimizem je kmalu splahnel. Radomlje so pokazale in dokazale, da niso po naključju na vrhu lestvice. Fizično močna in uigrana ekipa, katere igra ima rep in glavo, je premoč hitro spreobrnila v svoj prid. V 24. minuti je bilo na semaforju že izpisanih 1:2. Ajdovsko obrambo sta brez večjih težav izigrala Trdin in Zabukovnik. Tudi po vodstvu so gostje zlahka prihajali do priložnosti, a je domači vratar Jan Zagomilšek vsakič dobro posredoval. V drugi polovici prvega polčasa so rdeče črni vendarle našli ravnotežje in nekajkrat resno zapretili, a vedno nekaj malega zmanjka, da bi žoga pristala v mreži. Premalo je agresivnosti v napadu in preveč je zapletanja z žogo, ko to ni potrebno.

Primorje eMundia - Kalcer Radomlje

Drugi polčas so Ajdovci pričeli z željo po hitrem izenačenju, a vsi poskusi, da bi resneje ogrozili vratarja Radomelj, Šugića, so se izjalovili že precej preden je žoga prišla do kazenskega prostora. Gostje so mirno in brez težav nadzirali potek srečanja in v 56. minuti dokončno zapečatili usodo Primorja. Domači vratar je ob prvem strelu odlično posredoval, odbito žogo pa je iz bližine v mrežo pospremil gostujoči kapetan Luka Cerar. Tudi v nadaljevanju tekme se je nadaljevala nemoč domačih, ki jim borbenosti sicer ne gre očitati, a čuti se pomanjkanje ekipnega duha. Ko ne gre, pač ne gre. Tik pred zadnjim sodniškim piskom je za četrti gol Radomelj poskrbel Žan Nikolič in s tem svojo ekipo le še bolj utrdil na vrhu lestvice.

Andrej Komac - eMundia Primorje

Andrej Komac, (zaenkrat še) trener ajdovskega moštva, bo moral hitro najti rešitve, če se hoče ekipa rešiti neugodnega boja za obstanek v ligi. Prva priložnost za izboljšanje položaja bo prihodnjo soboto, pod žarometi Stadiona ob jezeru v Velenju. Po dolgih letih se bosta znova srečala nekdanja prvoligaša, domači Rudar in ajdovsko Primorje.  

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon