Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Motociklisti v Vrtojbi zaključili letošnjo sezono

Na progi Gas v Vrtojbi se je odvilo zadnje dejanje sezone državnega prvenstva v panogah skuter, minimoto in minigp ter v pokalnem tekmovanjv v supermotu. Znova sta navdušila Enej in Tian Krševan, ki sta v razredu minigp osvojila prvo in drugo mesto, obenem pa domov odnesla naslova državnih prvakov. Zadovoljna pa sta lahko tudi Julija in Filip Lah.

S soncem obsijana Vrtojba je gostila voznike skuterjev, minimota, minigp-ja,ki so na zadnji preizkušnji za državno prvenstvo pokazali, da so tudi v finišu sezone zelo dobro pripravljeni, za pokalno prvenstvo pa so se merili vozniki supermota. Za lep in prijeten konec sezone je ob prizadevnih članih AKK Šempeter na zahodu Primorske poskrbelo tudi vreme.

Enej Krševan (GAS Vrtejba) med vozniki kategorije minigp tudi na zadnji dirki sezone tekmecem ni pustil do zmage. Letos je prvi prečkal ciljno črto v vseh vožnjah državnega prvenstva ter je zasluženo osvojil naslov državnega prvaka. Tokrat se mu je predvsem v drugi vožnji zelo približal njegov mlajši brat Tian Krševan (GAS Vrtejba), ki je dirko končal na skupnem drugem mestu. Mlajši od bratov Krševan se je v prvi vožnji polovico dirke ostro boril z Enejem Logarjem (AMD Domžale), a po padcu slednjega je bilo drugo mesto oddano. Naslov podprvaka je osvojil Logar, tretje mesto pa Filip Lah (GAS Vrtejba), slednji je včerajšnjo dirko zaključil na četrtem mestu.

Fotografija: Peter Lah

Tian Krševan je nastopil tudi v kategoriji minimoto otroci 1, a v prvi vožnji odstopil zaradi tehnične okvare in ogrozil naslov državnega prvaka, ki se mu je nasmihal pred tem. Rešila pa ga je zmaga v drugi vožnji, ki je pomenila, da sta se s Tristanom Rupellijem (GAS Vrtejba) v prvenstvu povsem izenačila po točkah. Odločilo je večje število zmag v sezoni, ki je letos v prid Krševana, kar mu je prineslo državni naslov.

Svoj krstni nastop pa je vknjižila tudi mlada Julija Lah, sicer setra Filipa Laha. Da ji hitrost ne povzroča večjih težav je dokazala z uvrstitvijo na tretje mesto v kategoriji mini moto promo. Zagotovo dobra motivacija za nadaljevanje kariere v motociklizmu.

Julija Lah

Čestitke vsem.

 

* Vir: AMZS

* Fotografije: Peter Lah

Lokalne Ajdovščina

#šport, #motociklizem

Kolofon