Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Fructal skozi otroške oči

5. oktober, Fructalov rojstni dan so v podjetju vedno obeležili z dnevom odprtih vrat. Najmlajši iz okoliških vrtcev in šol so si z navdušenjem ogledali Fructalove prostore in spremljali izdelavo njihovih najljubših izdelkov. Letošnji rojstni dan bi praznovali še posebej slavnostno, saj Fructal obeležuje kar 75 let delovanja. Njihovo poslanstvo je, da se razvijajo, rastejo in vsak dan z malimi koraki postajajo nekoliko boljši. S pozornostjo do ljudi, ki jih obkrožajo in do okolja, tako skupaj ustvarjajo lepši svet že 75 let.

Upoštevajoč zdravstveno situacijo pa so morali rojstni dan in z njim dan odprtih vrat izpeljati na nekoliko drugačen način. Prvošolčke in otroke pred vstopom v šolo ter njihove vzgojitelje in učitelje so pozvali k pripravi ustvarjalnih izdelkov na temo Fructala. "Ker se lokalne šole in vrtci vedno z veseljem odzovejo našim pobudam, nas velik odziv ni presenetil. Pri ustvarjanju je sodelovalo kar 280 otrok iz 7 skupin okoliških vrtcev in 5 osnovnih šol. Otroci so imeli pri pripravi izdelkov proste roke, kar se je pokazalo pri uporabi različnih tehnik, od ustvarjanja s tempera barvami, barvicami in flomastri, lepljenja, rezanja, do priprave velikih skupinskih plakatov in maket. Ob pregledu poslanih izdelkov nam je bilo predvsem zanimivo videti, kako otroške oči doživljajo Fructal in njihove najljubše izdelke." V zahvalo za sodelovanje so vsi otroci prejeli Pingo sadni žepek in Frutabelo.

Fructal skozi otroške oči

Ker je bilo izdelkov preveč in prostora premalo, smo iz vsake šole in vrtca izbrali samo nekatere izdelke. Izdelki so razstavljeni v Fructalovi maloprodajni trgovini v Ajdovščini, Tovarniška cesta 7. "Vabimo vas, da nas obiščete in si ogledate razstavo ter poiščete izdelek vašega otroka ali vnuka.", pravijo v Fructalu. Razstava bo na voljo do 15. novembra 2020.

Fructal skozi otroške oči

"Vsem šolam in vrtcem se zahvaljujemo za sodelovanje in se veselimo prihodnjega leta ter upamo tudi obiska v živo": Podružnična šola Budanje, Podružnična šola Podnanos, Osnovna šola Vipava, Osnovna šola Šturje, Osnovna šola Col, Otroški vrtec Vipavski Križ, Otroški vrtec Lokavec, Otroški vrtec Vrhpolje, Otroški vrtec Ajdovščina in Otroški vrtec Črniče.

Fructal skozi otroške oči

* Vir in fotografije: Fructal d.d.

 

 

 

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #razstava

Kolofon