Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Vertovčev pohod se letos odpravite sami

Kot že nešteto ostalih prireditev letos, se je tudi tradicionalni pohod po Vertovčevih poteh, moral umakniti pred nevarnim širjenjem novega koronavirusa. Okrogla 20. obletnica pododa se zamika v naslednje leto, nič pa ne bo narobe, če se na pohod odpravite sami ali pa v družbi najožjih družinskih članov.

Ravno v dvajsetem letu pohoda po Vertovčevih poteh je društvo Društvo Matija Vertovec v sodelovanju z društvi, ustanovami in posamezniki, želelo pripraviti niz dogodkov, s katerimi so nameravali dvigniti prepoznavnost življenja in dela Matije Vertovca ter promovirati turistično ponudbo Vipavske doline. A svet se je v letu 2020 močno spremenil in tako bo Matija Vertovec moral počakati na boljše čase. Le želimo si, da pridejo čimprej. 

Pohodo v nedeljo, 22. novembra 2020 torej ne bo. Hkrati pa vas organizatorji vabijo, da se po Vertovčevih poteh sprehodite sami.  Poti so dobro označene in prijetne za sprehod v vseh letnih časih. Tudi ponudniki po vaseh bodo veseli vašega obiska, še posebej, če svoj prihod najavite vnaprej. Društvo Matija Vertovec pa nadaljuje z delom, tako bo še pred koncem oktobra pri obnovljenem Jezercu postavljena turistično-informativna tabla, ki bo predstavila bogato naravno in etnološko izročilo območja.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina

Kolofon