Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ana Čufer najboljša spustašica Zlatega traila na Azorskih otokih

113 kilometrov in 6000 metrov vzponov ter spustov, ​​razdeljenih na en prolog in štiri etape. To je Zlati trail, tekaška preizkušnja na idiličnih Azorskih otokih, ki je letos, kljub pandemiji, privabila 174 tekačev iz 32 različnih držav. Med njimi tudi Ano Čufer, ki je postala zmagovalka v kategoriji spustov. Čestitke.

Ana Čufer je postala skupna zmagovalka spusta na petdnevni preizkušnji Golden Trail Series. Mlada tekačica iz Dobravelj pri Ajdovščini je bila tudi zadnji dan, tekmovanja najhitrejša na merjenju odsekov spusta. Najhitrejša je bila v štirih od petih preizkušenj in tako zmagala tudi v skupnem seštevku. Na tekmovanju so sicer merili še posebne odseke kratkega klanca in šprinta. Skupna zmagovalka pa sta postala Švicarka Maude Mathys, v moški konkurenci pa Poljak Bart Przedwojewski.

Ana Čufer si je v skupnem seštevku vseh petih tekmovalnih dni pritekla 35. mesto, z nekaj sekund manj kot štirimi urami zaostanka za nekdanjo evropsko prvakinjo Maude Mathys, ki je za vse porabila skoraj enajst ur.  V cilju zadovoljna Ana je takole komentirala super zanimivo izkušnjo na Azorskih otokih: "Jupiii. Uspelo mi je obdržati majico spusta do konca! Seveda me je bolelo, bile so štiri dolge tekme v dežju in blatu. Ampak spusti so bili najboljši del! Vse bi ponovila!  Upam, da bo še več takšnih dirk, ki bodo imele poseben izziv za spuste. Vesela, da sem preživela, težko je bilo! Ampak tudi malo žalostno, ker je že konec."

  Ana Čufer  

* Vir in fotografije: Slomaraton

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon