Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Krompirjeve počitnice malo drugače na programu Popoldan na Cesti

Letos so bile počitnice res nekaj posebnega. Poleg rednih enotedenskih počitnic smo imeli še en teden dodatnih. Otroci so bili nad to odločitvijo navdušeni. In tako so se na programu Popoldan na cesti odločili, da otrokom omogočijo aktivno popoldne. 25 otrok se jim je pridružilo pri raznih aktivnostih. In kaj so počeli?

Na začetku smo se malce pogovorili in spoznali, nato pa smo imeli različne delavnice. Od ustvarjalnih delavnic, filmskega popoldneva, ko smo se pogovarjali o hvaležnosti in pomoči drug drugemu,  se preizkusili v znanju pri kvizu in reševanju ugank, imel kuharsko delavnico - ta je bila najbolj slastna, se razgibavali, poslušali zgodbico o miški, ki je bila zelo jezna, se učili Dansko in Italijansko, spoznali in imeli možnost slišati bobne in še marsikaj zanimivega. Otroci so redno in z veseljem obiskovali naše aktivnosti, tako, da smo se odločili, da bomo s tem nadaljevali tudi naprej.

Drugače pa program Popoldan na cesti deluje na daljavo. Poleg popoldanskih aktivnosti preko videa, izvajamo tudi učno pomoč na daljavo, pogovor z otroki in starši preko telefona tako uporabnikom programa kot tudi vsem zunanjih, ki se trenutno soočajo z različnimi stiskami in težavami.

Pomoč izvajamo preko celotne Škofije Koper, od Tolmina pa do Ankarana.

Če kdo potrebuje pogovor lahko pokliče tudi na telefonsko številko 041 762 029.

Popoldan na Cesti

Ponovno pa vabimo tudi mlade, da se pridružijo ostalim otrokom pri pisanju dnevnika. To je zelo dobra možnost, da svoje stiske, svoja občutja zapišemo. Kasneje bomo videli, da se da premagati še tako veliko težavo.

Poleg rednega dela, smo ponovno pričeli z akcijo Človek ne živi samo od kruha, kjer pišemo pisma ljudem, ki so zaradi trenutne krize v stiski. V pomladanskem času smo prejeli preko 320 pisem, risbic, ki smo jih posredovali v domove za starejše in varstveno delovne centre. Tudi tokrat bo tako, le, da širimo krog prejemnikov tudi na bolnišnice, zavode, v sodelovanju s Centri karitas tudi vsem posameznikom, ki so se znašli v različnih stiskah zaradi koronavirusne bolezni.

Spisek prejemnikov je žal dolg, tako, da res potrebujem odziv vseh vas, da se pridružite temu projektu.

Vabljeni otroci, mladi, starejši, skratka kdorkoli, ki bi rad napisal kaj lepega vsem, ki nas sedaj najbolj potrebujejo. Zavedamo se, da je človek socialno, duhovno in duševno bitje, ki si želi stika z drugimi, toplo besedo, sočutje, zato verjemite, da nam bodo hvaležni za vsako napisano misel ali ribico.

Vaša pisma, risbe pošjite na elektronski naslov pnc.karitas@gmail.com. Mi pa bomo poskrbeli, da bo vaše pismo, risba prišla v prave roke.

Popoldan na Cesti

* Vir in fotografije: Program Popoldan na Cesti

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #Cesta, #izobraževanje, #prostovoljstvo, #počitnice

Kolofon