Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlog: Hana Jerončič - Povejte mu

Spet je petek in spet je čas za našo novo vlog objavo. Čas je za domačo glasbo in z veseljem vam predstavljamo nov videospot domače glasbenice Hane Jerončič. Za besedilo in glasbo je poskrbela Hana, ki pove, da je pesem napisala že kako leto nazaj, med karanteno pa je prišla na idejo, da bi celotno pesem posnela kar doma. Vabljeni k poslušanju.

Hana Jerončič je mlada glasbenica iz Vipave, ki ji je bila ljubezen do glasbe položena že v zibelko. Njene prve avtorske pesmi so nastale pri dvanajstih letih; ena teh je postala himna OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. V srednji šoli in v času študija je bila vokalistka pri različnih bendih, dve leti nazaj pa se je odločila glasbo postaviti na višjo stopničko in ji namenjati več časa in energije. Trenutno je del akustičnega dua, ki ga sestavljata skupaj s kitaristom Patrikom Kobalom.

Tokrat se predstavlja s pesmijo, ki nosi naslov Povejte mu. Za besedilo in glasbo je poskrbela Hana, ki pove, da je pesem napisala že kako leto nazaj, med karanteno pa je prišla na idejo, da bi celotno pesem posnela kar doma. »Ideja, da pesem posnamem doma, je nastala med karanteno. Posneta je bila v zavetju domače dnevne sobe. S tem sem si krajšala dolge karantenske dni ter si obenem želela dokazati, da je mogoče projekt realizirati tudi brez obiska studia. Kjer je volja, tam je pot. Upam, da vam bo pesem všeč, predvsem pa (primerno trenutnim razmeram) upam, da ste varni in zdravi.«

Kitaro je odigral Kristjan Čuk, harmoniko pa Luka Leskovec. Za miks in mastering je poskrbel Matej Doljak. Tudi videospot je domače produkcije in sicer so kamero v roke prepustili Hanini sestri Urši, Hana pa se je preizkusila v montiranju videa. Vabljeni k ogledu.

 

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #vlog, #glasba

Kolofon