Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Luka Štor sodeloval pri remiju mlade reprezentance z Nemčijo

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let, pod vodstvom novega selektorja Mileta Ačimovića, je v prijateljski tekmi z Nemčijo v Braunschweigu igrala neodločeno 1:1 (0:1). Za Slovenijo je zadetek dosegel Žan Medved v 46. minuti iz najstrožje kazni. Med izbranci selektorja je bil tudi Luka Štor.

To je bila prva tekma Milenka Ačimovića v vlogi selektorja in nasploh prva njegova tekma v vlogi trenerja. Na selektorskem stolčku je nadomestil Primoža Gliho. Slovenija je bila na gostovanju pri izbrancih selektorja Stefana Kuntza celo bližje zmagi. Domače je v vodstvo v 42. minuti popeljal Manuel Wintzheimer, ki je bil tako kot Medved uspešen izvajalec enajstmetrovke. A tik pred koncem je imela Slovenija novo priložnost za zmagoviti zadetek z bele točke, a je vratar Finn Dahmen v 88. minuti ubranil strel Žanu Celarju. Naslednja preizkušnja mlade Slovence, ki jih naslednje leto marca in junija čaka domače evropsko prvenstvo (skupaj ga bosta gostili Slovenija in Madžarska), bo prijateljska tema z Rusijo v Mariboru 17. novembra.

Luka Štor je v dresu mlade slovenske reprezentance odigral prvi polčas. Napadalec nemškega Dynama iz Dresdna se je sicer prejšnji tede vrnil na ekipni trening po strgani vezi v desnem gleženju. S tem so mu odgovorni iz Dinamovega zdravniškega oddelka dali zeleno luč za nastop v dresu reprezentance.

 

* Naslovna fotografija: NZS

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon