Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Batič, Burja in Guerila z oranžnimi vini na Kitajsko

Pandemija covida-19 je v Evropi in ZDA ustavila številne načrtovane predstavitve vin, se pa te odvijajo na Kitajskem, kjer se je življenje v dobršni meri že vrnilo v utečene smernice. Na eni največjih letošnjih vinskih prireditev, sejmu Wine to Asia, se bo v petek s svojimi oranžnimi vini predstavilo tudi enajst primorskih vinarjev, med njimi trije iz Vipavske doline.

Na sejmu Wine to Asia v kitajskem Shenzhenu bodo v petek sodelovali vinarji Batič, Burja in Guerila iz Vipavske doline, Emeran Reya, Marjan Simčič in Movia iz Brd ter Bordon, Korenika&Moškon, Polič, Rojac in Zaro iz slovenske Istre. Kot so sporočili organizatorji, sejem Wine to Asia pripravlja veronski Vinitaly, na njem pa se bodo letos z degustacijami med drugimi predstavili Rioja, Franciacorta, Burgundija, Čile, Nemčija, Kitajska in Slovenija z izborom oranžnih vin.

Predstavitev vin enajstih kleti iz treh primorskih vinorodnih okolišev bo v vse bolj uveljavljajoči se in prodorni niši sonaravno pridelanih belih maceriranih vin prva svoje vrste na Kitajskem, so zapisali organizatorji in izpostavili, da zanjo velja veliko zanimanje.

"Veseli in počaščeni smo, da se bodo v Shenzhenu predstavili slovenski pridelovalci oranžnih vin. V zahtevnem letu tako kitajskemu trgu skupaj odpiramo vrata v svet sonaravno pridelanih vin," so v sporočilu za javnost povzeli direktorja sejma Wine to Asia Simoneja Incontroja. Ta je skupaj s predstavnikom Vinitaly za regijo Alpe-Jadran in Turčijo Matjažem Žigonom tudi sodeloval pri organizaciji slovenskega nastopu na Kitajskem.

Predstavitev bo izjemna priložnost za prodor vinarjev in novega vinskega sloga na velikanski in novosti željni kitajski trg, obenem pa bo turistična razglednica Slovenije, zlasti Brd, Vipavske doline in Istre, so prepričani organizatorji. Kot so dodali, so priložnost prepoznali tudi v Slovenski turistični organizaciji in lokalnih turističnih organizacijah omenjenih regij, kjer so podprli nastop v Shenzhenu.

 

* Vir: STA

* Naslovna fotografija: Vinarstvo Batič

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina

Kolofon