Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vabilo prostovoljcem za pomoč pri učenju na domu

Še vedno smo nekje sredi epidemije in nič ne kaže, da bo kmalu kaj bolje. Za zagotavljanje nemotene oskrbe ranljivih skupin, predvsem starejših občank in občanov in za pomoč pri šolanju otrok od od 1.–5. razreda, Občina Ajdovščina vabi vse, ki bi si želeli pomagati skupnosti, da postanete prostovoljci. V teh stiskah je prostovoljska pomoč neprecenljiva. Ste pripravljeni pomagati?

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je tudi v tem tednu poskrbljeno za družine v stiski – pakete pomoči delita humanitarni organizaciji Karitas in Rdeči križ. Nemoteno poteka tudi nujno varstvo in priprava toplih obrokov. Okoli 70 upravičencev vsak dan koristi možnost subvencioniranega obroka, ki ga pripravljajo v Osnovni šoli Dobravlje.

MDPM Ajdovščina v sodelovanju z Društvom PO-MOČ, Ustanovo Fundacija BiT Planosta, CSD Severna Primorska ter ostalimi nevladnimi organizacijami išče prostovoljce, ki želijo pomagati in imajo ustrezne izkušnje za aktivno pomoč starostnikom oziroma šolarjem. Slednji bi potrebovali predvsem učno pomoč ter tehnično podporo pri pouku na daljavo.

 

Če imate takšno znanje, kakšno uro časa in ste pripravljeni pomagati, se čim prej javite na e-naslov drustvo.pomoc.ng@gmail.com. Dobrodošli so prostovoljci iz celotne regije, delo pa bodo usmerjale posamezne lokalne organizacije.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

 

 

02_osnutek-01

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šolstvo, #prostovoljstvo

Kolofon