Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Poziv prostovoljcem za nujno varstvo otrok in pomoč ranljivim skupinam

Še vedno smo nekje sredi epidemije in nič ne kaže, da bo kmalu kaj bolje. Za zagotavljanje nemotene oskrbe ranljivih skupin in organiziranega nujnega varstva, za šoloobvezne otroke od 1.–5. razreda, Občina Ajdovščina vabi vse, ki bi si želeli pomagati skupnosti, da postanete prostovoljci.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je tudi v tem tednu poskrbljeno za družine v stiski – pakete pomoči bosta delili humanitarni organizaciji Karitas in Rdeči križ. Nemoteno poteka tudi nujno varstvo in priprava toplih obrokov. Okoli 70 upravičencev vsak dan koristi možnost subvencioniranega obroka, ki ga pripravljajo v Osnovni šoli Dobravlje.

Ob vsem tem je za več kot 100 otrok zagotovljeno nujno varstvo, ki poteka v enoti Ribnik, en del tudi v Selu in Vipavi. Predani prostovoljci pa skrbijo tudi za varstvo otrok na domu, saj vsi starši zaradi nujnosti svojih poklicev in drugih okoliščin ne zmorejo zagotoviti varstva.

Za take primere je občina Ajdovščina organizirala prostovoljce, ki skrbijo za nujno varstvo na domu. Slednje je zagotovljeno za  šoloobvezne otroke od 1.–5. razreda za otroke tistih staršev, ki opravljajo delo v nujnih poklicih.

Varstvo otrok na domu bo še naprej nemoteno potekalo ob zadostnem številu prostovoljcev, zato pozivajo vse, ki bi želeli ponuditi svojo pomoč pri nudenju varstva otrok, da to sporočite na elektronski naslov: obcina@ajdovscina.si. Rdeči križ ima na voljo prostovoljce za nudenju učne. Na voljo pa imajo tudi 12 obnovljenih računalnikov od društva Duh časa, namenjenih za šolajoče na domu.

Več informacij je na voljo na njihovi spletni strani.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šolstvo, #prostovoljstvo

Kolofon